Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 8    

A password will be emailed to you.

Nincs baj, drágám

2022.09.22. (Don’t Worry Darling) Minden tökéletes. Alice (Florence Pugh) és Jack (Harry Styles) szeretik egymást, boldogok, és a férfi munkahelye által fenntartott kisvárosban, Victoryban, egy szép házban élnek. Körülöttük mindenki szép, boldog, és ugyanannál a titokzatos cégnél dolgozik. De mit csinálnak, amikor nincsenek otthon? Mivel foglalkozik ez a bőkezű vállalat? Alice először unalmában kezd kérdezősködni, azután egyre több furcsa részletre akad, és a cég képviselőinek nagyon nem tetszik a kíváncsisága. Számukra, úgy látszik csak az a lényeg, hogy senki ne tudja meg, min dolgoznak – és bármire hajlandóak, hogy megőrizzék a titkaikat.

KRITIKA

Botrányokban gazdag és izgalmakban szegény lett Olivia Wilde második nagyjátékfilmes rendezése.

Tóth Csaba

dontworrydarling01Az Éretlenségi 2019-ben kellemes meglepetést jelentett, de Olivia Wilde a második mozijával teljesen más irányba indult tovább. Egyedül az erős atmoszférateremtés és az ügyes zenehasználat idézi a rendező első munkáját, minden más szempontból a Nincs baj, drágám inkább más filmesek műveire hajaz. A film sztorija és vizuális világa egyszerre idézi meg a Truman Show-t, A stepfordi feleségeket, a Mátrixot, a Dark Cityt, sőt még egy ici-picit David Lynch filmes világát is, és ezek ugyan erős hívószavak, de a Nincs baj, drágám sajnos egyetlen pillanatra sem tud felnőni a nagy elődökhöz, inkább csak kannibalizálja őket. A túl sok ismerős elem végül egy túlságosan ismerős filmet eredményez, aminek minden pillanatát láttuk már, csak ennél jobb verzióban.
A sztori főhőse Alice (Florence Pugh), az ötvenes évekbeli háztartásbeli, akinek férje, Jack (Harry Styles) a titokzatos helyi kutatóüzemben dolgozik, ami teljes mértékben uralja a kisvárost, amelynek a tövében fekszik. A látszólagos idill egy furcsa esemény hatására törik meg Alice előtt, aki apránként jön rá arra, hogy itt semmi sem az, aminek látszik. Florence Pugh a főszerepben a Nincs baj, drágám legfőbb erőssége, a Chris Pine-nal közös jeleneteik aranyat érnek, csak kár, hogy itt nem Pine, hanem Harry Styles a férfi főszereplő, aki ebben a minőségében sajnos hamar elvérzik. Wilde második filmje nem borzalmasan nagy bukta, egyszerűen csak fájóan középszerű mozi, ami próbálja jóval többnek mutatni magát ennél.

voxmeter055

123 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Annette
A tulajok
10.11.11.- A lány, aki a tűzzel játszik

Kapcsolódó cikkek:

  1. Nincs gonosz
  2. Pókember: Nincs hazaút
  3. Nincs idő meghalni

 

Szólj hozzá!