Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 8 + 7    

A password will be emailed to you.

DC Szuperállatok ligája

2022.07.28. (DC Leauge of Super-Pets) Krypto szuperkutya: tud repülni, és csak egy egészen kicsit nagyképű – de hát melyik kutya maradna szerény, ha Superman a gazdája, akivel osztozik a szupererőn, és együtt harcol Metropolis elvetemült bűnözői ellen? Csakhogy az Igazság Ligájának összes tagját, így Supermant is elrabolja egy legfőbb főgonosz, és a kutya magára marad. Mit tehetne mást, mancsába veszi az irányítást. Különös társaságot terel össze: egy bamba vérebet, egy pocakos malacot, egy nem túl gyorsa teknőcöt és egy nagyszájú mókust, és együtt veti bele magát a mentőakcióba: kalandjaik során mindannyian új szuperképességekre tesznek szert, ami okoz némi kalamajkát, de azért jól jön a szupergonosz elleni embert- és állatot próbáló küzdelmek során.

KRITIKA

Hogy a Warner megtalálta-e Superman kutyájával a számítását, majd kiderül, mindenesetre még az is lehet, hogy Krypto egy valóban létező piaci résben csóválja a farkincáját.

Kovács Gellért

dcleagueofsuperpets01Ezen sorok írója nem csak apukaként érzékelte, hogy már Jared Stern rendezésének előzetese is megnyomott valami gombot a gyerekekben: ültem olyan műsorrendi vetítésen nyár elején, ahol a srácok megtapsolták a trailert.
A koncepció a teljes filmet látva válik teljesen egyértelművé: fogjuk meg a rivális IIllumination megasikerét, A kis kedvencek titkos életét, és kvázi remake-eljük azt, mégpedig a jelentős örökséggel bíró, házimozis DC-rajzfilmek stílusában. Amúgy is probléma szokott lenni, hogy a Supermanért, Batmanért és a többi „komoly” szuperhősért rajongó kisebbeknek maximum a LEGO-filmeket lehet vetíteni. Hát most ők is megkapják a maguk Igazság Ligáját.
Meg-meg, megkapják, s azzal nem is lehet vitatkozni, hogy Sternék látványos, aranyos és elégségesen vicces világot teremtettek a fehér blöki és egy kisebb menhelyen megismert állatbarátai köré – ráadásul az emberszabású szuperhősök is kifejezetten önironikusan állnak hozzá saját magukhoz. Ami miatt mégsem tud nagyot szólni a DC Szuperállatok ligája, hogy egyetlen eredettörténet kivételével (Ász múltbéli traumája kifejezetten megrendítő, s nagyon fontos dologra hívja fel a figyelemet) megelégszik a fantáziátlan klisékkel. De leginkább azzal, hogy Supermannek van egy kutyája, aki ugyanolyan szuperhős, mint a gazdi.
És úgy hívják, hogy Krypto.

voxmeter060

105 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Mosolyogj
2011.05.05.- Instant dohány
Tolvajok és Mad Men

Kapcsolódó cikkek:

  1. Katonadolog
  2. Idő
  3. Dolittle

 

Szólj hozzá!