Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 6    

A password will be emailed to you.

Minyonok: Gru színre lép

2022.06.30. (Minions: The Rise of Gru) Idén nyáron jön a világ legsikeresebb animációs sorozatának legújabb filmje, a MINYONOK: GRU SZÍNRE LÉP, melyből kiderül, hogyan vált valóra egy 12 éves fiú álma, hogy ő legyen a világ legnagyobb szupergonosza. A borzas hajú, trapézgatyás Gru kertvárosi kamasz a 70-es években. Az Álnok Hatos nevű szupergonosz szupercsoport rajongójaként tervet kovácsol, hogy elég gonosz legyen ahhoz, hogy beállhasson közéjük. Szerencsére segítsége is akad az állandóan galibát okozó hűséges minyonok személyében. Amikor az Álnok Hatos elkergeti a főnöküket, a legendás harcost, Willám Kezet, Gru jelentkezik tagnak. A dolog nem megy jól, és még rosszabbra fordul, amikor Gru túljár az eszükön, és hirtelen azon kapja magát, hogy ő lett a csúcsgonoszok halálos ellensége. Menekülés közben Gru váratlan forrásból kér segítséget: magától Willám Kéztől, és rájön, hogy olykor még a rosszfiúknak is elkél egy kis baráti segítség…

KRITIKA

Na most kezdenek idegesítőek lenni az Illumination világsikerű sárgaságai. De nem ők tehetnek róla, hanem a cég.

Kovács Gellért

minionstheriseofgru01Azok a művészek, akik alighanem saját magukat is meglepték annak idején, hogy milyen sikeres franchise-zá nőtte ki magát a Gru-sorozat. Van az a fele a dolognak, hogy mennyire klasszul szabálytalannak számított a széria grafikája és alaphelyzete. Utóbbi persze a görbe orrú, de nagyon is szerethető antihős miatt – aztán meg van az a csapda, amelybe most szépen belesétáltak az alkotók.
Vagy tán nem is érdekli őket a minőség. Legalábbis a minyonok második különálló – de Gru előzményfilmjeként sokkal inkább indokolt – kalandja erről tanúskodik. A 2015-ben bemutatott, a pénztáraknál bő 1,1 milliárdot kaszáló első spin-off azért volt nagyjából szerethető, mert az óriásszemű cukiságok tényleg kiblabláztak magukból számos bájos poént. Most viszont már ők sem igazán szórakoztatóak. Kyle Balda rendező megelégszik valamiféle (vázlatnak is vékony) kapkodós történetféleséggel a szupergonoszok közé vágyó kisfiú Gruról, a kulisszákat ezúttal a ’70-es évek biztosítják – a minyonok meg jócskán formájukon kívül ökörködnek. Bár táskákat nem rajzoltak az arcukra, meglehetősen fáradtan teszik ezt. Mintha ők is csak a stáblistára várnának, hogy mehessenek vissza a színfalak mögé. Mintha látszódna rajtuk: nem tetszik nekik, hogy ki vannak használva.
És akkor mit szóljon a néző?

voxmeter040

87 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2015. augusztus
10.10.21.- Sejtcserés támadás
2007.07.12.- Harry Potter és a Főnix Rendje

No related posts.

 

Szólj hozzá!