Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 6    

A password will be emailed to you.

Bezárva

2022.07.14. (Shut In) Jessica egyedülálló anyuka, aki csak arra vágyik, hogy új életet kezdhessen és nyugodt körülmények között nevelhesse két gyönyörű gyermekét. Egy nap azonban váratlanul felbukkan nála erőszakos exférje és annak társa, aki bezárja őt a kamrába, ahonnan látszólag nincs kiút.

KRITIKA

„Balra: biztonság. Jobbra: halál.”

Harmai Richárd

shutin01Horrorra akadva című paródiafilmre lehet mondani sok mindent, de az biztos, hogy ezzel a jelenetével – amikor a menekülő nő alaposan megnézte a két jelzőtáblát, majd persze jobbra indult – tökéletesen rátapintott a B-, vagy talán inkább ZS-filmek legnevetségesebb hibájára, amikor a szereplők csak azért is valami nyilvánvaló hülyeséget csinálnak, hogy ne érjen véget túl hamar a film. Amikor a Bezárva című, másfél órás thrillerben szépen megoldódik a fő konfliktus hatvan perc után, akkor már gyanús, hogy itt is ez lesz a helyzet – és valóban. (Spoilerügyi okokból nem részleteznénk, mi történik, de higgyétek el, semmi olyan, amit egy halálra rémült, a kisgyerekeit védő anyuka megtenne a biztonság és szabadság kapujában.) Kár érte.
Pedig az az első egy óra még egy üzembiztos, sőt tulajdonképpen jó érzékkel lebonyolított, bár abszolút sablonos tucatfilmet mutat: a gonosz, drogos férfi bezárja egy kamrába az exnejét, ezzel elvágva őt két védtelen kisgyerekétől, ráadásul rászabadítva egy nála is gonoszabb, szintén drogos haverját. Az atmoszféra működik, a színészi játék rendben van, jó ötlet, hogy a kamera kizárólag a kamrába zárt nő szemszögéből mutatja meg a világot, és a fordulatok is kellően izgalmasak. Csak aztán jön a debil fordulat, de a többségében meglehetősen felejthető filmjeiről ismert rendezőnek, D.J. Carusónak (Életeken át, Pénz beszél, A negyedik) és az elsőfilmes írónak, Melanie Toastnak még ez sem elég, kell a végére még egy újabb erőltetett cselekményszál is. Ki gondolta volna, hogy még egy szimpatikusan visszafogottnak tűnő másfél órás filmidő is tud leküzdhetetlenül soknak tűnni?

voxmeter040

89 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Szia, Életem!
Bontonfilm: júliusi megjelenések
VOXRádió #135

Kapcsolódó cikkek:

  1. 2011.03.03.- Nem beszélek zöldségeket
  2. A beszéd
  3. Góliát

 

Szólj hozzá!