Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 10    

A password will be emailed to you.

Sonic, a sündisznó 2

2022.04.07. (Sonic the Hedgehog 2) A világ kedvenc kék sündisznója visszatér a kalandok következő szintjére a SONIC A SÜNDISZNÓ 2-ben. Miután letelepedett Green Hillsben, Sonic minden vágya, hogy bebizonyítsa: megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy igazi hős legyen. Nem kell sokat várnia, hogy próbára tegye magát, ugyanis Dr. Robotnyik visszatér, ezúttal új társával, Knucklesszel, és egy smaragdot keresnek, amelynek ereje civilizációkat képes elpusztítani. Sonic összeáll saját segítőjével, Tailsszel, és együtt vágnak neki a világkörüli útnak, hogy megtalálják a smaragdot, mielőtt rossz kezekbe kerülne… A Halálos iramban és a Deadpool mögött álló filmesek által jegyzett folytatásban a szuperszonikus címszereplő mellett újra láthatjuk James Marsdent és Jim Carreyt is, és új arcokkal is találkozunk, mind animált, mind élőszereplős formában.

KRITIKA

Az első, később megváltoztatott dizájn keltette undor után kellemes csalódásként szolgált, hogy a Sonic a sündisznó nem volt egy teljes katasztrófa, és igaz, ami igaz, a folytatás sem az.

Matheika Ábris

sonic01A kiszemelt korosztálynak persze kétségtelenül élvezhető darab a Sonic második része. Egy hangos, vibráló színkavalkád, amiben mindenki kiabál, vannak fingós poénok, rengeteg túlhasznált „nagyon menő és fiatalos” zene, egyszóval minden, ami egy gyerekmoziba feltétlen szükséges ahhoz (az alkotók szerint), hogy a meglepően hosszú játékideje ellenére se unatkozzanak a gyerkőcök. Ám nem mindenkinél működik ez. Ez nem Pixar, sajnos. A 12 éven felüli nézőket két óra ultraszínes unalom várja, lelketlen animált és mindent túljátszó élő karakterekkel. A legjobb szórakozás talán kiszúrni a sokkal jobb filmekre utaló pillanatokat, vagyis a Space Jam 2-höz hasonlóan nem igazán próbál saját egyéniséget alkotni, inkább csak mindenhonnan kölcsönvesz egy keveset.
Jim Carrey mindenesetre továbbra is Jim Carrey, Knuckles karaktere pedig talán a legjobb része a filmnek, a mogorva hangyászsün elég karizmatikus lett, és poénjai is sokkal jobbak, mint Sonic folyamatos off brand Pókember beszólásai. Összességében sajnos tényleg csak az abszolút minimumra képes a Sonic, a sündisznó 2. Egy átlagos mesefilm, ami, ha nem is nyújt fontosabb üzeneteket, ártani sem árt, és sikeresen elszórakoztatja a 10 év körülieket. Mivel azonban a Sonic a kilencvenes években volt a csúcson, az alkotóknak figyelnie kellett volna egykori rajongóira is, akiknek kilencven százaléka már lassan a negyvenes éveiben jár.

voxmeter060

122 perc, amerikai-japán

Kapcsolódó cikkek:
A Gucci-ház
Mű szerző nélkül
Tollpárbaj 2011 Május

Kapcsolódó cikkek:

  1. Sonic, a sündisznó
  2. 2011.06.23.- Mr. Popper pingvinjei
  3. Matheika Ábris

 

Szólj hozzá!