Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 1    

A password will be emailed to you.

Hibás Ron

2021.10.21. (Ron’s Gone Wrong) A Twentieth Century Studios és a Locksmith Animation a közösségi média korában játszódó filmjének főszereplői Barney, a társaitól idegenkedő általános iskolás fiú és újdonsült beszélő digitális eszköze, Ron, akinek fő funkciója, hogy felhasználója legjobb barátja legyen. Ron mulatságos meghibásodásai olyan izgalmas kalandokat idéznek elő, melyek során a fiú és robotja megtanulják, az igazi barátságok bizony nem mindig működnek olajozottan.

KRITIKA

A 20th Century Studios alá tartozó brit Locksmith Animation első egész estés filmje cuki és jóravaló – ám egyelőre nincs rettegnivalója a Disney-nek, a Pixarnak és az Illuminationnek sem.

Kovács Gellért

ronsgonewrong01Mint ahogy ez a címbeli robotka sem végzetesen hibás. Nem tör világuralomra – ellentétben, teszem azt a netflixes-sonys A Mitchellék a gépek ellen mesterséges intelligenciájával, hogy egy aktuális hasonpixelű produkciót említsek –, a hibája kifejezetten idézőjeles. A Hős6osban megszeretett Baymax és egy trendi hangulatlámpa ötvözetéből született praktikus gépecske végső soron azért lesz különleges, mert diszfunkciós dolgai emberibbé teszik őt. S így kerülhet egyre közelebb kis gazdájához, Barney-hoz, akinek társaival ellentétben nem lehetne „tökéletes” Ronja.
Szabványos kívülállóbarátság-történet ez, sok-sok kiszámítható, de azért kellőképpen élvezhető kalanddal, alaposan beleállítva a kommunikációs forradalom uralta világunk kellős közepébe – s eminensen fel is sorol mindent, amivel ma szembe kell néznie felnőttnek és gyereknek: társadalmi eltávolodás, a tech-cégek ellenőrizhetetlen uralma, az algoritmusok mindenhatósága. Mindezt persze vidáman, kedves humorral teszi, s jó nagy adag szeretettel – éppen csak az a pici, még a pici Ronnál is kisebb plusz hiányzik belőle, amitől nem csak egy aranyos, a mozis bemutatót vizuálisan is kiérdemelt filmecske lenne belőle, hanem olyan, amely az üzembiztos szórakoztatás mellett meglepni is képes a közönségét.

 

voxmeter060

Hibás Ron a Magyar Filmadatbázisban!

106 perc, amerikai-brit-kanadai

Kapcsolódó cikkek:
Isten földje
A Gyűrűk Ura-maraton
Golden Globe-jelölések 2019

Kapcsolódó cikkek:

  1. Végtelen útvesztő 2: Bajnokok csatája

 

Szólj hozzá!