Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 4    

A password will be emailed to you.

Bébi úr: Családi ügy

2021.08.26. (The Boss Baby: Family Business) A Bébi úr – Családi ügy ott folytatja, ahol az első film befejeződött. A fivérek már felnőtt férfiak, de testvéri viszályuk felnőttkorban is folytatódik. Alig beszélnek egymással. Tim abban a házban él a családjával, ahol felnőtt. Otthon ülő apuka, és még mindig élénk a fantáziája. Feleségül vette Carolt, és két lányuk van. Az idősebb Tabitha, a fiatalabb Tina. Ted menő üzletember, és szupersikeres. Semmire sem emlékszik abból, hogy ő volt a Bébi úr, de az első filmben arról álmodott, hogy sarokirodája lesz saját, külön bejáratú vécével. Nos, most hatalmas irodája van, saját fürdőszobával. Sajnos annyira beletemetkezik a munkájába, hogy nincsen ideje a családi eseményekre. Hogy ezt jóvátegye, „Ted bácsi” különleges és drága ajándékokat küld az unokahúgainak. Tim egy nap zajt hall Tina szobájából. Kiderül, hogy Tina kosztümöt visel, és a központtal beszél a mobilján. Benne van a családi bizniszben – ő is bébi főnök, pont ahogy Ted bácsikája is az volt. Úgy néz ki, krízis van a Bébi Rt-nél, és szükségük van Bébi úr (Ted bácsi) segítségére. Mivel nem sikerül meggyőznie hitetlenkedő nagybátyját és apját, Tina előkap két cumit, és a fivérek szájába dugja – és ezzel visszaküldi őket (gyerekekként) egy nagyon más Bébi Rt-be, mint amire Ted emlékezett 25 évvel ezelőttről…

KRITIKA

Ha egy filmnek (külcsínüket tekintve mindenképpen) gyerekek a főszereplői, akik a történet végére felnőnek, nincs könnyű dolga azoknak, akik lineáris folytatást készítenének hozzá. A DreamWorks alkotói izzadtak is rendesen.

Kovács Gellért

thebossbaby01A kínlódásra természetesen a végeredményből következtetek – nem voltam ott, amikor a 2017-es produkció második részéről brainstormingoltak a cégnél, ám ahhoz nem is kellett ott lenni, hogy nyilvánvaló legyen: más lehetőségük nem lévén túlkevert löttyöcskével töltötték meg azt a cumisüveget.
A Netflixen látható tévésorozat a mozifilm „kibővítésének” lehetőségét már ellőtte, így Tom McGrath rendezésének muszáj nagyjából onnan folytatni a sztorit, ahol az előző produkció lezárta: Tim és Ted (ugye, ő volt anno Bébi úr) felnőttek, s utóbbi is teljesen átlagos felnőtté vált. Timnek két lánya van, s az egyikről kiderül… No, mi, vajon mi? Persze, hogy az, hogy ő az új Bébi úr(hölgy)!
Lehetne innen úgy továbbmenni, hogy lejátsszák az első részt csajszikkal, ám nyilván létező volt a nyomás a készítőkön: ennyire átlátszóan azért nem kellene alibizni. Így hát egy úgynevezett csavarnak köszönhetően Timből és Tedből újra kicsik lesznek, s megpróbálnak rendet tenni a Bébi Rt.-ben.
Aki szerint viccesek voltak a pelenkás poénok 4 éve, és streamingen is jókat kacarászik a lélekben nagykorú babák infantiliskodásain (vagy az átlagnál elégedettebb volt azzal, hogy Bébi úr nem csak eredeti hangja, azaz Alec Baldwin miatt hasonlított Donald Trumpra), bizonyára nem fog a fájdalomtól hisztizni a Családi ügy közben sem…
De a DreamWorks animációs filmjeiért rajongó többi nézőnek inkább a múlt hónapban debütált Croodék – Egy új kort ajánlanám.

voxmeter050

107 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2023. december
M3GAN
10.11.18.- Bérgyilkosék

No related posts.

 

Szólj hozzá!