Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 3    

A password will be emailed to you.

Dzsungeltúra

2021.07.29. (Jungle Cruise) A DZSUNGELTÚRA egy izgalmas kalandfilm, melyben Dwayne Johnson a folyami hajóskapitányt, Frank Wolffot alakítja, Emily Blunt pedig Dr. Lily Houghton szerepében látható.

KRITIKA

Mintha visszacsusszantunk volna 20 évet, és A múmia vagy A Karib-tenger kalózai képkockáit bámulnánk kigúvadt szemekkel, avagy miért esik még mindig jól egy vegytiszta kalandfilm?

Szöllőskei Gábor

JungleCruise01Ahogy Jack Sparrow hányattatásai, úgy a Dzsungeltúra amazonasi folyami hajója is egy klasszikus disneylandi látványosság mozgóképes feldolgozása, a stúdió pedig több mint érezhetően próbált kikölteni ezúttal is egy A Karib-tenger kalózaihoz fogható aranyat tojó franchise-tyúkot: rejtélyes főhős, tűzrőlpattant menyecske, régi legendák életre kelése, fantasztikus és ijesztő lények, mágikus tárgyak, rejtett kincsek stb. Alapsztorijában ráadásul a Dzsungeltúra az 1999-es A múmiát idézi leginkább, vagyis e két korábbi filmes brand összemosásától (megspékelve a mai modern technikával) várták a kalandfilm zsánerének feltámasztását. Hogy ez mennyire valósul meg, a jövő homályába burkolódzik, így csupán azt tudom teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy a Dzsungeltúra egyébként egy kellemesen szórakoztató nosztalgiamenet lett. Egy kicsit magunkba szívhatunk a régebbi idők mozijából, azok naivitásából, hősiességéből, idétlenségéből, ötletességéből és varázsából. Jaume Collet-Serra tisztességesen levezényelt egy olyan családi kalandot, amelyben egy csepp eredetiséget nem találunk, de ami a vásznon zajlik, arra odafigyelünk, mosolygunk rá, és talán még egy-két kósza könnycseppet is ejtünk. Szó sincs A Karib-tenger kalózairól, kalandfilmes reformokról vagy az év legszórakoztatóbb darabjáról, csupán a Dzsungeltúráról van szó, amelyen mindettől függetlenül szívesen vettünk részt, és ahova, ha úgy hozza a sors (és a nézettség), akár boldogan vissza is térünk majd.

voxmeter070

127 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Shazam! Az istenek haragja
2011.03.10.- Kellékfeleség
2010.12.02.- Aranyhaj és a nagy gubanc

Kapcsolódó cikkek:

  1. A magazin: 2017. május
  2. Jégvarázs 2

 

Szólj hozzá!