Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 8    

A password will be emailed to you.

Jeges pokol

2021.07.22. (The Ice Road) Egy távoli gyémántbánya beomlik Kanada messzi északi részén. A jeges terepre specializálódott sofőr társaival nekiindul a lehetetlen küldetésnek a fagyott óceánon át, dacolva olvadó jéggel, viharral, hogy kimentse a csapdába esett bányászokat. Neki és társainak még fogalma sincs, milyen elképzelhetetlen veszély leselkedik rá.

KRITIKA

Fehér pokol és a Dermesztő hajsza óta tudjuk, Liam Neesonon nem fog ki a hideg (sem).

Hungler Tímea

THE ICE ROADLegújabb akciómozijában Mike-ot, a kamionsofőrt alakítja, akinek befagyott tavakon keresztül kellene egy hármas konvoj egyik pilótájaként célba juttatnia egy fúrófejet, hogy a gyémántbányában rekedt bányászokat megmentsék. Csakhogy április van, az olvadás már megkezdődött, a jég itt-ott repedezik, és sietni is kell: a bányászok levegője fogytán a katasztrófa helyszínén.
A történet nem véletlenül emlékezteti a nézőt A félelem bérére – a rendező, Jonathan Hensleigh bevallottan az 1953-as francia mozira támaszkodott ihletforrásként; Mike és az öccse, Gurty (Marcus Thomas) kapcsolatának ábrázolásában pedig az Egerek és emberekreGurty, a zseniális szerelő értelmi sérült iraki veterán, aki, miközben fivérét elkíséri az úton, kis kedvencétől, egy patkánytól sem válna meg senki kedvéért.
Hensleigh nem igazán bízik abban, hogy a természet egy filmidőnyi veszélyforrást tartogat a pilóták számára, így az út során számos rossz ember is szabotálja az akciót. Hóvihar, lavina, hómotoron támadó intrikusok, leszakadni készülő híd, patkánytámadás – ami katasztrófa az út során bekövetkezhet, az be is következik. Az egymást követő nehézségek azonban egyre unalmasabbá és kiszámíthatóbbá teszik a filmet, amely különösen a szebb napokat látott Liam Neeson miatt olyan lelombozó élmény. A színész az Elrabolva 2008-as sikere óta lényegében egy kaptafára gyártja az akciófilmjeit, amelyek közé, ha szerencsénk van, időnként becsúszik egy-egy jobb is. A Jeges pokol most nem ezek közül való.

voxmeter050

109 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Interjú: Tim Robbins
2011.01.06.- Tamara Drewe
Downey is másnapos

No related posts.

 

Szólj hozzá!