Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 10    

A password will be emailed to you.

Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák

2021.07.15. (Love, Weddings & Other Disasters) Jessie English (Maggie Grace) szerelmi élete romokban hever. Miután összecsapnak a feje fölött a hullámok, és a barátja szakít vele, egy különösen fontos felkérést kap. Mindössze nyolc napja van megszervezni egy menyegzőt. Jessie semmit sem bíz a véletlenre: a vendéglátást a híres, de rendkívül mogorva Lawrence Phillipsre (Jeremy Irons) bízza, valamint a város egyik legfelkapottabb underground zenekarát is megpróbálja beszervezni. Ha ez nem lenne elég drámai, az esküvői zűrzavarba bekapcsolódik egy „Hamupipőkéjét” kereső idegenvezető és egy orosz maffia elől menekülő, reality show-ban szereplő páros is, akik az eszméletlen kalandok során végül mind hozzátesznek valamit a „boldog befejezéshez”, ahol mindannyian rájönnek, hogy a szerelem valójában nem csak kaotikus és zűrös, hanem egyben csodálatos is.

KRITIKA

Nyáron szeretünk mindent, ami habkönnyű: a lenge ruhákat, a fagyit, a könnyed, vicces eseményeket. Valami ilyesmi ez a film is. Csak semmi dráma!

Szajki-Vörös Adél

loveweddingsandotherdisasters01Szögezzük le, hogy az Igazából szerelem etalon a sok szálon futó szeretet-szerelem-témájú filmek szubzsánerében. Tudom, megint Richard Curtisszel jövök, de akkor is. Jöhetett Valentin napSzilveszter éjjel, meg még mit tudom én, milyen apropó, hogy megpróbálják megismételni azt a csodát, amit Curtis sok-sok szeretettel és profizmussal összehozott az Igazából szerelemmel – igazából mindegyik béna másolat volt, maximum egy-egy üdítő pillanattal. A Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák is sajnos ebbe a sorba illeszkedik, de azért én még mindig megbocsátó vagyok az ilyen filmekkel. Ez ellentmondásnak tűnhet, pedig van okom rá: úgy érzem, minden pozitív érzést, összetartozást „propagáló” mozi, ha nem néz minket teljesen hülyének – még az Anyák napja is elment, pedig ott aztán voltak problémák – , jó szándékú, és biztos vagyok benne, hogy van olyan néző, akinek betalál. Ez pedig nem ciki: nekem is vannak kedvenc hollywoodi romkomjaim, amiket rongyosra néztem, miközben tisztában vagyok vele, hogy nem tartoznak az örök nagy klasszikusok kánonjába. De jó érzéssel tölt el nézni. Mint ahogy ezt is.
Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák több szerelmi szál alakulását mutatja be remek színészekkel – Jeremy Irons és Diane Keaton karaktere között például kifejezetten jól működik a kémia – és olykor egész vicces helyzetkomikumokkal (olykor pedig nem annyira viccesekkel). Sokkal többet ne várjunk tőle, de az biztos, hogy egy nyáresti szórakozásnak, könnyed nevetgélés céltáblájának tökéletes.

voxmeter050

A végső százalék a VOX írói által adott százalékok átlaga!

96 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2024. február
VOXRádió #131
2010.11.25.- Szerelmes lettem

Kapcsolódó cikkek:

  1. 10.10.14.- Ízek imák szerelmek
  2. 10.10.28.- Képzelt szerelmek
  3. Szajki-Vörös Adél

 

Szólj hozzá!