Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 3    

A password will be emailed to you.

Tom és Jerry

2021. május 20. (Tom and Jerry) Valószínűleg híresebbek, mint Bonnie és Clyde, Superman és Batman meg Jancsi és Juliska együtt véve: Tom és Jerry a mozivilág egyik leghíresebb párosa. Itt az ideje, hogy megtudjuk, mi újság van velük!
A kisegér egy elegáns New York-i szállodába költözik, élvezi a luxust, a tágas egérlyukat és a finom sajtokat, de a boldog napok véget érnek. A hotelt ugyanis kibérlik A Világ Legszuperebb Esküvője számára. A dúsgazdag ifjú pár mindenből a legjobbat akarja, és egyáltalán nem akar egérvendéget hívni. A hotel ifjú és buzgó alkalmazottja (Chloë Grace Moretz) pompás ötlettel rukkol elő: szerez egy macskát. Egy nagyon ismerős macskát… Úgy látszik, az ősi ellenségek nem tudnak megszabadulni egymástól: Tom és Jerry újból találkozik, és újból és újból és újból összeméri az erejét. És nem érdekli őket, hogy körülöttük romba dől a hotel, és az esküvő is kicsit másképp alakul, mint ahogy a fiatalok eredetileg tervezték.

KRITIKA

Helyes lépés volt az oldschool kétdimenziós stílus, az animált karakterek mintha kiléptek volna a rajzfilmből, remekül néznek ki. Ezzel pedig a film minden pozitív aspektusát kimerítettük.

Matheika Ábris

tomandjerry01Tom és Jerry a legtöbb, tömeggyártott Hanna-Barbera rajzfilmmel ellentétben az animáció magasiskolája volt, egy kiváló, kreatívan brutális, és pont megfelelő arányban adagolt kreténséget tartalmazó szituációs komédia. Történetre sohasem volt igazán szüksége a sorozatnak. A karaktereket belehelyezték egy bizonyos szituba, aztán futószalagon jöhettek a kimeríthetetlen fantáziáról árulkodó „gyilkossági kísérletek”. Ám amíg ez működik egy hétperces epizódban, addig egy egész estés filmben már nem feltétlenül. Az 1992-es Tom és Jerry – A moziban is szenvedett ettől, de ez a mostani próbálkozás új szintet képvisel a melléfogás terén. A sztori röviden annyi, hogy Chloë Grace Moretz karaktere és Tom megpróbálják eltüntetni Jerryt a Royal Gate Hotelből, hogy az előbbi megtarthassa az ott csalással szerzett munkáját. A két címszereplő egyébként keveset szerepel a filmben, helyette nézhetjük Michael Peñát és a többi hús-vér karaktert, bár az az érzésünk, hogy ők is valahova máshová kívánják magukat. A film folyamatosan felhasznál poénokat a sorozatból, ám ez csak azt juttatja eszünkbe, hogy ehelyett most azt is nézhetnénk. Tom most is zongorista, mint az Oscar-díjas Zongorakoncert című epizódban, ám ezúttal egy Ray Charles-dal borzalmas T-Pain változatát játssza rengeteg auto tune-nal. De itt vannak a kötelező fingós, böfögős poénok, a rappelő galambok és minden egyéb, amit szerettünk a Tom és Jerryben. A gyerekeket érdemes inkább leültetni egy másfél órás epizódösszeállítás elé.

voxmeter020

101 perc, amerikai-brit

Kapcsolódó cikkek:
Elvis
Bontonfilm: novemberi megjelenések
Red Tails előzetes+poszter

Kapcsolódó cikkek:

  1. Matheika Ábris
  2. 2011.04.28.- Chloe – A kísértés iskolája

 

Szólj hozzá!