Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 5    

A password will be emailed to you.

Mint egy főnök

2020.03.05. (Like a Boss) Két rámenős barátnő, akik együtt építették fel rohamosan feltörekvő kozmetikai cégüket, kap egy olyan kivásárlási ajánlatot, ami próbára teszi barátságukat. Hirtelen azok a különbségek, amelyeknek köszönhetően eddig ők voltak a tökéletes furcsa pár, egymás ellen fordítják őket, veszélybe sodorják az üzletüket, és a személyes kapcsolataikat.

KRITIKA

Tiffany Haddish és Rose Byrne alakítják a két elválaszthatatlan barátnőt, Miát és Melt, akik valóra váltották közös álmukat: megalapították saját kozmetikai cégüket.

Csákvári Géza

likeaboss01Mindemellett igazi barátnők, akik együtt buliznak, pasiznak, és sütik el a legkínosabb vaginás poénokat – mint egy igazi buddie movie-ban. Egy dolog hibádzik a képletben: bármennyire is zseniális, amit létrehoztak, a cég a csőd szélén áll. Ezt akarja kihasználni a kozmetikai szakma Jockey Ewingja, alias Claire Luna (Salma Hayek), aki visszautasíthatatlan ajánlatot tesz: befektet, azaz megveszi a céget. Mel rajong az ötletért, Mia hallani sem akar róla, mert, hogy a film nyelvezetét idézzem, „nem bízik a ribancban”. Eléggé hamar kiderül, Luna tényleg gonosz, látszólag meghagyja az irányítást a lányoknál, azonban Mia megérzése volt a helyes, de úgy tűnik késő, sikerült összeugrasztania a két barátot. Innentől kezdve mindenki el tudja képzelni, mi is történik egy efféle hollywoodi komédiában a happy endig. Ami azonban problematikus, hogyan is telik el az a szűk másfél órás játékidő a nézők szempontjából. E téren nem felhőtlen a viszony a filmmel, ugyanis Miguel Arteta rendező mintha soha nem hallott volna a ritmus és az időzítés fogalmáról (pedig a Jóravaló feleség esetében még nem volt ezzel gondja), illetve az sem túl ideális, ha a két, eddig humorosnak tartott főszereplő inkább idegesítő, mintsem rokonszenvesen vicces. Salma Hayek esetében pedig nyilván az volt a cél, hogy az idegeinkre menjen, de neki meg épp ez nem jön össze. Pedig fájdalmasan próbálkozik.

voxmeter040

Mint egy főnök a Magyar Filmadatbázisban!

83 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
A nomádok földje
Filmalkotók kedvencei Filmklub
2011.02.03.- A király beszéde

Kapcsolódó cikkek:

  1. Savages előzetes
  2. Terminátor: Sötét végzet
  3. A magazin: 2012. október

 

Szólj hozzá!