Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 11    

A password will be emailed to you.

Ne játssz a tűzzel

2020.01.30. (Playing with Fire) Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk. Ez a fergeteges családi vígjáték egy erdőtüzekre szakosodott, marcona tűzoltó osztagról szól, akik emberükre akadnak három izgága, csintalan csemete személyében, amikor kimentik őket egy tűzből.

KRITIKA

Amennyiben azt hitted, túl vagyunk már azon, hogy az arcba fosás humorforrásként szolgáljon egy filmben, tévedtél.

Hungler Tímea

playingwithfire01A jelenetet nem részletezném, legyen elég annyi, hogy több percnyi öklendezés és egy gázálarc is komoly szerephez jut benne. A gázálarcot egyébként nem nehéz előkerítenie a film főszereplőjének, Jake-nek (John Cena), miután egy tűzoltóállomás parancsnoka. Az említett bonyodalmat pedig az okozza, hogy a kaliforniai tűzoltóság elitkommandója (élén Jake-kel) kimentett három kiskorú gyermeket egy égő házból, és amíg a szüleik elő nem kerülnek, kénytelen vigyázni rájuk. A három gyereket rokoni szálak fűzik egymáshoz, magyarán testvérek, és az ebadta kategóriába tartoznak – amihez csak hozzáérnek az állomáson, az felrobban, kigyullad, összekoszolódik, és ripityára törik. Mindeközben természetesen meglágyítják a morc lánglovagok szívét, akik egyszerűen nem tudnak ellenállni annak, hogy agyonkarcolják az autóikat, elrontják a felszerelésüket, és elárasztják az állomást purhabbal.
A családi film természetesen az örökbecsű tanulságokról sem feledkezik meg, ami kimerül a „szeressük egymást gyerekek, a szív a legszebb kincs” üzenetében. Az állandó utalások az Én kicsi pónimból vagy az, hogy John Cena időnként nekivetkőzik, hogy izmos felsőtestét megcsodálhassuk, nem sokat dobnak a filmen, ami valószínűleg azoknak fog a leginkább bejönni, akik kedvelik a suttyó humort, a vicceskedő nagydarab bácsikat, és nem múltak el még tízévesek.

voxmeter040

96 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2023. december
Mese a barátságról
2011.06.29.- Transformers 3.

Kapcsolódó cikkek:

  1. 10.11.11.- A lány, aki a tűzzel játszik
  2. Tévékritika: A dopping útja
  3. A tűzön át

 

Szólj hozzá!