Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 4    

A password will be emailed to you.

A Mafab a magyar IMDb

Hivatalos, a Mafab.hu a legnagyobb magyar filmadatbázis.

Az IMDb magyar megfelelőjeként emlegetett oldal, a Mafab.hu a közelmúltban ünnepelte fennállásának első évfordulóját. Vajon mire volt elegendő egy év a portál számára?

Nagy ambíciókkal indult el tavaly a Magyar Filmadatbázis, melynek nem titkolt célja volt, hogy alternatívát nyújtson az IMDb hazai felhasználóinak, és olyan teljes körű adatbázist alkosson meg, ahol a látogatók olyan filmekről is informálódhatnak, melyek nem kerülnek hazai forgalmazásra, mindezt ráadásul magyar nyelven.

vox2Elnézve a Mafab.hu statisztikáit és a filmadatlapok részletességét (gondolunk itt a stáblistára, a videókra, a képekre, az érdekességekre, a kritikai adattárra vagy a hasonló filmek ajánlójára), a Magyar Filmadatbázis csapata a magyar piaci viszonyok ellenére is bizakodóan tekinthet a jövőbe.

Lássuk a számokat! A portál jelenleg több mint 270 ezer filmről, köztük 59 ezer sorozatról kínál részletes adatokat, amely szám napról napra folyamatosan növekszik. Összehasonlításként ez majdnem a kétszerese a konkurens portálnak tekinthető Port.hu-n elérhető adatlapok mennyiségének, és az egyes filmes személyekről tárolt adatok tekintetében a különbség még számottevőbb. Ugyanis a Mafabon 1,5 millió személyhez érhető el teljes filmográfiát (fotógalériát, érdekességeket, életrajzokat) tartalmazó adatlap, míg a már említett piacvezető oldalon ez a szám jelenleg körülbelül a harmada ennek.

„Nagyon boldoggá tesz bennünket, hogy az eredetileg tervezett idő előtt sikerül elvégeznünk azt a munkát, ami megfelelő alapot biztosít számunkra a jövőre nézve. Rengeteg tervünk van, a látogatóink száma folyamatosan növekszik, és bízunk benne, hogy a jövőben egyre többen böngészik majd elégedettséggel a Magyar Filmadatbázist” – mondta Horváth Gergő, a portál főszerkesztője.

Mindezek mellett továbbra is nyitott a kérdés, hogy egy 2015-ben indult magyar nyelvű filmadatbázis maga mellé tudja-e állítani a hazai közönséget az erős piacon, de az eddigi eredmények láttán a Mafab csapatának megvan az oka bizakodásra.

Kapcsolódó cikkek:
Eleven kór
CURTIZ: A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Őrült, dilis, szerelem poszterek

Kapcsolódó cikkek:

  1. A magyar stop motion filmek Lengyelországba mennek
  2. Forráskód magyar poszter
  3. Tanulj filmezést ingyen!

 

Szólj hozzá!