Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 3    

A password will be emailed to you.

Megvannak a Televíziós Újságírók Díja jelöltjei!

Április 27-én adják át a Televíziós Újságírók Díját. A kezdeményezéshez méltó díjátadó gálán adják át Magyarország egyetlen szakmai televíziós díját, 2015. április 27-én 14.00 órakor, a Pesti Vigadóban. A szakmédia által tavaly alapított elismerés célja, hogy kiemelje az igényes hazai televíziós teljesítményeket. A múlt évben 6 kategóriában díjaztak, idén a legjobb sorozatszínészeket is megválasztják.

logo02A Televíziós Újságírók Díját 9 szak- és hírmédium (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) alapította 2014-ben, hogy pozitív visszajelzést adjanak a színvonalas hazai szórakoztató műsoroknak és azok készítőinek. Ennek megfelelően díjazták 2013 legjobb magyar sorozatát, vetélkedőjét, nagyszabású showműsorát, stand-up comedy vagy talk show produkcióját, valamint legjobb férfi és női műsorvezetőjét. A zsűrizéshez idén tizedik tagként a Sorozatjunkie blog is csatlakozik.

Bejelentették a díjra esélyeseket a Televíziós Újságírók Díján: a kategóriánkénti legjobb három tévés személyiség vagy produkció nevét a mai napon tette közzé a vezető televíziós szakújságírókból álló zsűri. 2014 „legjobb női műsorvezetője” lehet Lilu, Liptai Claudia vagy Ördög Nóra, „legjobb férfi műsorvezetője” Gundel Takács Gábor, Sebestyén Balázs vagy Till Attila.

Díjra esélyesek
a 2014-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül:

Nagyszabású showműsor

Rising Star (TV2), Sztárban sztár (TV2), Virtuózok (M1)

Vetélkedő

A konyhafőnök (RTL Klub), Magyarország, Szeretlek! (M1), Maradj talpon! (M1)

Magyar sorozat

Barátok közt (RTL Klub), Fapad (M1), Terápia (HBO)

Stand-up comedy vagy talk show

A Comedy Central bemutatja (Comedy Central), Ridikül (M1), Showder Klub (RTL Klub)

Női műsorvezető

Lilu, Liptai Claudia, Ördög Nóra

Férfi műsorvezető

Gundel Takács Gábor, Sebestyén Balázs, Till Attila

Színésznő (tévésorozat)

Csákányi Eszter (Terápia), Gubík Ági (Barátok közt), Molnár Piroska (Munkaügyek)

Színész (tévésorozat)

Anger Zsolt (Fapad, Hacktion – Újratöltve), Mácsai Pál (Terápia), Máté Gábor (Terápia)

 

A Televíziós Újságírók Díja

Hiánypótló céllal, a SorozatWiki kezdeményezésére, 9 hazai médium részvételével (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) alapították meg a Televíziós Újságírók Díját 2014. január-február folyamán. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. 2014-ben hat kategóriában díjaztak, a legjobb sorozat a Társas játék, a legjobb nagyszabású showműsor a Sztárban sztár, a legjobb vetélkedő a Maradj talpon!, a legjobb stand-up comedy / talk show a Showder klub, a legjobb műsorvezetők Liptai Claudia és Gundel Takács Gábor lettek. Idén megválasztják a legjobb női és férfi sorozatszereplőt is, és tizedik tagként csatlakozik a Sorozatjunkie blog a zsűrizéshez.

Kapcsolódó cikkek:
Ne játssz a tűzzel
Beszélgess Adam Sandlerrel!
John Carter szinkronos előzetes

Kapcsolódó cikkek:

  1. A DGA jelöltjei
  2. Oscar 2013: Az Argo-akció a legjobb
  3. EFA díjazottak 2011

 

Szólj hozzá!