Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 2    

A password will be emailed to you.

cars01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.4/5 (5 votes cast)

Verdák 3

2017.06.15. (Cars 3) A legendás Villám McQueen egyszer csak ráeszmél, hogy partvonalra szorították imádott sportágának szélsebes ifjú versenyzői. Hogy ismét régi dicsőségében tündökölhessen, egy lelkes fiatal szerelő, Cruz Ramirez segítségéért folyamodik, aki tudja, miként lehet McQueen újra nyerő. A néhai Hudson Doki tanításai által is erősítve a #95-ös verda egy bajnok szívével bizonyítja a Szelep Kupa legjelentősebb futamán, hogy még nem áldozott le a napja!

KRITIKA

Hogyan találták meg a beszélő autók a kiutat a zsákutcából, avagy, ha már megtanultad tisztelni az öregeket, tedd ugyanezt a benned élő nyugdíjassal is!

Kovács Gellért

cars01Hat éve nyáron rácsodálkozhattunk arra, amiben addig erősen bíztunk, hogy nem fog bekövetkezni: az addig tévedhetetlennek hitt Pixar stúdió leszállított egy gyors és idétlen, mindazonáltal tökéletesen felesleges folytatást. Pont olyat, amilyeneket a riválisok szoktak készíteni, ha jobb nem jut eszükbe. Szélvédő-szemeivel a kémfilmekre kacsintó Verdák 2 után érthető, hogy nem mindenki futott örömköröket a hír hallatán, miszerint a cuki járgányok csakazértis visszatérnek szépíteni.
Azt nem mondhatom, hogy a Verdák 3 ihletettségben és nagyszerűségben utoléri a Toy Story 3-at, sőt, kis túlzással akár azt is állíthatnám, hogy legfeljebb csak a kanyarból üldözi minden idők egyik legjobb második folytatását. Hisz még mindig érezni rajta, hogy elsősorban azért készült el, mert a Pixar nem akarja elengedni a franchise-t. Igen ám, de valahol azért is nagyon szerethető és hiteles ez a produkció, mert meglehetősen önironikus, amiről szól. Nagy alázattal mesél arról, hogy van az a pont, amikor át kell adni a terepet az utánunk jövő generációknak. És ez az érzés a legtöbbször nem igazán kellemes.
Bár annyira azért nem volt bátor a rendező Brian Fee és csapata, hogy ne hagyjanak egérutat Villám McQueennek, viszont a szemkápráztató akciójelenetek között – amelyek természetesen a film „blockbusterségét” hivatottak vastagítani – komoly kreatív energiákat mozgósítottak szívtájékon is. Így lett a Verdák 3 az első rész előzményfilmje és továbbgondolása is egyben, kissé meglepő, ám azért biztonságos befejezéssel, egy szuper új női főszereplővel és számos csodálatos senior karakterrel. Valamint a pixaros hitelességgel kihangsúlyozott tanulsággal, miszerint igazi jövőd csak akkor lehet a pályán, ha annak a szélén is az élet nagy versenyzője tudsz maradni.

voxmeter080

109 perc, amerikai

Verdák 3, 3.4 out of 5 based on 5 ratings
Reviewed by Echte on 14 June 2017

Szólj hozzá!