Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 5    

A password will be emailed to you.

venom01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Venom

2018.10.04. (Venom) z űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) fotós, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van. A Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb figurája végre filmet kap, és megvan hozzá a méltó főszereplő,  Tom Hardy, akit a Zombieland rendezője irányít.

KRITIKA

Méretes trash-beöntésben részesül az, aki jegyet vált a Venomra, de hogy azt kapta-e a Marvel egyik legfőbb antihőse, amit megérdemelt, arra senki ne vegyen mérget!

Szöllőskei Gábor

venom01Eddig sem volt könnyű dolga Pókember egyik fő nemezisének, hiszen hiába ordít róla, hogy mozivászonra termett, eddig nem sikerült kiaknázni mindazt, ami e földönkívüli szimbiótában rejlik. A 2007-es Pókember 3-ban lévő verzió rögvest kicsapta a biztosítékot a rajongóknál, akik jogosan Ruben Fleischer idei filmjétől várták a megváltást. A Sony foggal-körömmel ragaszkodik a póksrác (és minden, az ő univerzumában fellelhető karakter) jogaihoz, ám A csodálatos Pókember-filmek által nézőkbe döngölt csalódottság, s így a tervezett spin-offok/folytatások (Sinister Six stb.) elkaszálása végül a Disney/Marvel istállóval való részleges fúzióhoz vezetett: s lám, a Tom Holland-féle változat azonnal működőképes lett az eddigi három prezentálásban (Polgárháború, Hazatérés,Végtelen háború). A Venommal pedig Sonyék ismét meg akarták lovagolni a szuperhős-hullámot, naná, hiszen aduász van a birtokukban. A Zombieland, a 30 perc vagy annyi se és a Gengszterosztag direktorának, Ruben Fleischernek és forgatókönyvíróinak azonban annyira futotta, hogy kellőképp megidézzék a ’90-es éveket, és alámerüljenek a trash (sokszor persze jól eső) mocskába. Szó se róla, ez a Venom már sokkal közelebb van ahhoz, akit látni szerettünk volna a nagyvásznon, mind kialakítását, mind a dumáit, mind a brutalitását, valamint Eddie Brockkal való viszonyát tekintve. Apropó, Brock. Az alkotók összetehetik a két kezüket, amiért venom02sikerült megszerezniük Tom Hardyt, aki ezúttal is apait-anyait beleadott, és főként miatta érdemes tenni egy próbát a filmmel. A brit aktor színészi eszköztárának legjavát nyújtja: ordít, grimaszol, röhög, hörög, hadovál, motyog, vagyis mindent megtesz azért, hogy venomizált skizofrénként szórakoztassa alakításával a nagyérdeműt. Legalábbis a film második felében, mivel az elsőben felettébb hosszan vezetik fel a karaktert és annak eredetsztoriját, onnantól azonban, hogy megtörténik az egyesülés, kő kövön nem marad. Szomorú, hogy a stúdió végül a PG13-as korhatár-besorolás mellett döntött, ugyanis Fleischer Venomja nem cicózik: emberi fejeket harap le, káromkodik, ott öl, ahol csak tud, mindez vér híján azonban olyan, mint egy Bud Spencer-film bunyó nélkül. Szeretjük, meg minden, de nem az igazi. Ráadásul a szkript is egy ragadós katyvaszban fogant, így hamar elveszíthetjük érdeklődésünket a Riz Ahmed által játszott genyó Carlton Drake homályos céljai és az azokat megakadályozandó törekvések iránt. Fleischer pedig nem olyan jó rendező, hogy a kizárólag sötétben játszódó és CGI-ragacsban tobzódó akciókkal palástolni tudja a forgatókönyvi hiányosságokat. De mondok valamit: mégis egész szórakoztató, amit látunk, hála a direkt arcunkba tolt trash-faktornak, valamint Hardynak és parazi… bocsánat, szimbiótájának, akiket szinte bizton jelölnek majd a jövő évi MTV Movie Awards “legjobb filmes páros” kategóriájában. Én szorítok nekik.

voxmeter055

A végső százalék a VOX írói által adott százalékok átlaga!

112 perc, amerikai

Venom, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 03 October 2018

Szólj hozzá!