Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 9    

A password will be emailed to you.

escaperoom01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 1.5/5 (2 votes cast)

Végtelen útvesztő

2019.01.03. (Escape Room) Játéknak indul. És a játékosok nem sejtik, hogy az életük a tét. Hogy talán nem is játékosok ők, hanem csupán bábuk egy sakktáblán. Hat idegen furcsa meghívót kap: egy ingyen menetet egy szupervalóságos menekülőszobában. Nem ismerik egymást, nagyon különböznek egymástól, és nem értik, hogy kerültek oda. De ha már ott vannak, megpróbálják jól érezni magukat. Csakhogy nincs kijárat. A feladatok viszont egyre veszélyesebbek, és aki kiesik, az mindent elveszít. Ahogy szobáról szobára haladnak, rá kell jönniük, hogy szó sincs könnyed időtöltésről. Aki a szabályokat kitalálta nagyon okos és nagyon kegyetlen, nekik pedig valóban menekülniük kell. És láthatatlan ellenfelük mintha túl jól ismerné őket… Egy különlegesen ravasz forgatókönyv, sok váratlan fordulat és sokkolóan hidegrázós befejezés: a Végtelen útvesztő megújítja a horror műfaját, és elkápráztat mindenkit, aki szeret félni, megijedni és meglepődni!

KRITIKA

Ugye mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy milyen lenne, ha egy szabadulószobából valóban nem lehetne kiszabadulni, ha nem sikerül megfejteni a feladványok tömkelegét?

Tóth Csaba

escaperoom01Hollywood is rákapott a szabadulószobás őrületre, amiben a Végtelen útvesztő nem is az első, és nem is az utolsó próbálkozás. Útközben valószínűleg rájöttek arra is, hogy már a szabadulószobák divatja előtt is csináltak ilyen típúsú horrorokat: ezeket hívták Fűrész-filmeknek (vagy Kockának). A James Wan és utódai által felállított koncepció itt is működik, azzal a különbséggel, hogy a nyílt erőszakábrázolást és a véres képeket itt erősen visszafogták, a hangsúly pedig a minél komplikáltabb feladványokon és minél látványosabb halálos csapdákon van, amelyek így persze nélkülözik a logika és ésszerűség legkisebb szikráját is, de ez már akkor sem zavarta a nézőket, amikor Jigsaw egy teljes mérnöki különítmény többéves munkáját végezte el egymaga, hogy embereket kínozhasson/ölhessen. Van itt teremnyi méretű sütő, szobányi nagyságú lift lehulló padlóval, benti körülmények között létrehozott kinti befagyott tó (?) és még egy csomó hülyeség, amit a kreatívok a forgatókönyvbe tudtak pakolni. Az egyetlen szerencséjük, hogy a tavalyi Insidious – Az utolsó kulcsot jegyző Adam Robitel nem kutyaütő rendező, ezért még ezt a sok zagyvaságot is képes viszonylag élvezhetően előadni, már ha el tudjuk nézni neki legalább egy kis időre a sztori végtelen ostobaságát, amit nyilvánvalóan azzal a szándékkal készítettek, hogy egy többrészes franchise-t hozzanak ki belőle.

voxmeter050

100 perc, amerikai-dél-afrikai

Végtelen útvesztő, 1.5 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 02 January 2019

Szólj hozzá!