Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 11    

A password will be emailed to you.

destinationwedding01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Végállomás: esküvő

2018.09.06. (Destination Wedding) Frank és Lindsay, két kelletlen és kellemetlen vendég tesz eleget a meghívásnak és utazik el egy Isten háta mögötti távesküvőre. Találkozásukkor hamar felfedezik, hogy több közös vonásuk is van: mindketten utálják a menyasszonyt, a vőlegényt, az esküvőt, saját magukat és különösképpen egymást. Mogorvaságuk azonnal elszigeteli őket a többi vendégtől, így kénytelenek egymás társaságát élvezni. A hétvége előrehaladtával, a szócsaták kereszttüzében az ellentétek lassan vonzani kezdik egymást, s fellobbannak az érzelmek. Victor Levin (Mad Men – Reklámőrültek, Kizárólag öttől hétig) szellemes anti-romantikus vígjátékában két világsztár, Keanu Reeves (John Wick, 47 Ronin, Féktelenül, Az ördög ügyvédje, Mátrix, Mátrix – Újratöltve, Mátrix – Forradalmak) és a kétszeres Oscar-jelölt Winona Ryder (Stranger Things, Ollókezű Edward, Éjszaka a földön, Észvesztő, Fekete Hattyú, A dilemma, Alien 4 – Feltámad a Halál) jutalomjátékán szórakozhatunk. A Végállomás: esküvő a két színész negyedik közös filmje a Drakula, a Kamera által homályosan és a Pippa Lee négy élete után.

KRITIKA

Nem hiszem, hogy sokan vannak olyanok, akiknek ellenükre lenne egy olyan romantikus vígjáték, amiben Winona Ryder és Keanu Reeves szellemesen utálja az embereket, közben meg egymásba szeretnek. Ennek megfelelően nem is rossz film ez – ám sajnos kissé fárasztó.

Kovács Gellért

destinationwedding01Azon egyszerű oknál fogva az, hogy ha valaki úgy dönt, hogy csakis a két színész közti kémiára s a párbeszédekre hagyatkozik, akkor bizony azoknak a dialógusoknak nagyon, de nagyon viccesnek, érdekesnek kéne lenniük, úgy meg pláne, hogy a Végállomás: esküvő szinte kizárólag úgy néz ki, hogy Ryder és Reeves ülnek, állnak, vagy fekszenek egymás mellett, és osztják egymást, vagy fikázzák a világot.
Victor Levin viszont nem annyira tehetséges szövegíró, mint amennyire fontos lenne, hogy az legyen, így bár vannak a filmben kifejezetten bájos és humoros jelenetek (ilyen például a nappali szabad ég alatti szex, igaz, az is hosszabb a kelleténél), a másfél óra felétől kicsit már figyelni is nehéz arra, miről beszél ez a két ember, nem hogy lelkesedni érte.
A 90 perc alatt tényleg csak őket láthatjuk, csak az ő reagálásukra koncentrálunk, így aztán nem kapunk mást, mint egy változatos külső helyszíneken (is) felvett kamaradarabot, amely színházban ugyanúgy működne, mint filmen – hiszen ott is az lenne a lényeg, hogy akik a figurákat alakítják, mennyire vonzóak a közönségnek, mennyire szeretik őket együtt látni. Winona Rydert és Keanu Reevest nagyon szeretjük, de egy igazán élvezetes romkomhoz bizony kevés a viszontlátás öröme. Ahhoz ennél azért többre lenne szükség.

voxmeter060

A végső százalék a VOX írói által adott százalékok átlaga!

90 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 05 September 2018

Szólj hozzá!