Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 12    

A password will be emailed to you.

valamiamerika01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)

Valami Amerika 3

2018.02.15. A Valami Amerika 3 története szerint, Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, aminek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel. Vajon ezúttal is sikerül kikeveredniük a slamasztikából?

KRITIKA

Egy ígéretes első fél óra után tövig nyomjuk a gázt, és majdhogynem fullba a kretént.

Hungler Tímea

valamiamerika01Nem igaz, hogy négyszer-ötször nem röhögtem fel Herendi Gábor filmjén, a Valami Amerika immár harmadik részén (akkor ez most egy magyar franchise, ugye?). A problémát az jelentette, hogy ahogy haladt előre a sztori, ezt egyre ritkábban tettem, és a poénokat is egyre kínosabbnak találtam. A történet szerint a Várnai testvérek és a csajaik ismét együtt csapatják, és a nemzetközi szélhámos, Alex (Szervét Tibor) is betoppan újfent az életükbe nem kis galibát okozva. Akad egy MacGuffin is a moziban: a „Bázeli Vörös” névre keresztelt rendkívül értékes bélyeg, amit két rivális banda is meg szeretne kaparintani; Alex azonban bekavar, aminek – természetesen – ismét csak a Várnai fivérek isszák meg a levét.
A film cselekménye a helyzet- és jellemkomikumhoz képest elhanyagolható, egy ponton túl pedig kifejezetten szedett-vedett benyomást kelt: a kompánia, vagyis a tesók és a rivális gengszterek börtönbe kerülnek, ahol, hogy, hogy nem, előadják közösen a második részből ismerős East-West című musicalt. Mindeközben a két női főszereplő, Eszter (Ónodi Eszter) és Timi (Oroszlán Szonja) a szabad levegőn főként magukkal vannak elfoglalva – pontosabban szokás szerint Timi van magával elfoglalva, immár népszerű vloggerként; Esztert inkább az aggasztja, hogy a sittre vágott Várnai Tamás (Pindroch Csaba) nélkül kell világra hoznia a babájukat.ValamiAmerika02
Lehet, ott siklik ki valami, hogy a film java része egy börtönben játszódik, következésképpen az alkotók csúcsra járatják a homoerotikus poénokat, a fenékben elrejtett viperától kezdve a köcsögölő köcsögön át (értsd: a meleg börtönbanda vezetője, Nagy Ervin a szabadfoglalkozás keretében fazekas tevékenységet végez) egészen a vásznat ellepő, meztelen férfiülepekig. És mintha a forgatókönyv nem tudna lejönni erről a vágányról: nevetnünk kéne a musical kedvéért nőnek öltöztetett és kisminkelt elítélteken, ahogy állandó humorforrásként jelenik meg Várnai Ákos (Szabó Győző) spermaszáma is, amiről Timi hol a vlogján, hol a beszélőn, hol a börtönudvarban értekezik – a rabtársak legnagyobb örömére. Ehhez passzolva akad még egy cseles leszbikus-szálunk is az ügyvédnő, Pokorny Lia és Ónodi Eszter előadásában – ennek azonban ne dőljünk be, nem egészen az, aminek látszik.
Jó hír viszont, hogy kaki és pisi nincs (hacsak nem számít ide Eszter hólyagja, amit folyamatosan nyom a baba). Igaz, esetében meg az a visszatérő poén, hogy állandóan dagad a lába. A trilógia alapján tehát az összbenyomás mindenképpen az, hogy a Valami Amerika 3-nak a legvaskosabb a humora, és továbbra is az önreflexióban gazdag második rész a legjobb. Nem véletlen hát, hogy most is a művészi egók párharca a legviccesebb: a függőséggel küzdő, börtönbe került színész, Kokó (Stohl András) és a meg nem értett művészfilmes (Pindroch Csaba) párosa.

voxmeter040

103 perc, magyar

Valami Amerika 3, 3.0 out of 5 based on 3 ratings
Reviewed by Echte on 14 February 2018

Szólj hozzá!