Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 9    

A password will be emailed to you.

vacation
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Vakáció

2015.08.27. (Vacation) Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms) – két örökké veszekedő fiúgyermek apja – úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti: a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé – reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot. És össze is rázza. De nem kicsit. Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát…

 

KRITIKA

Ezt a filmet már láttuk. Csak a poénok voltak mások…

Oblath Ádám

vacationAkárhonnan nézzük, a Chevy Chase féle Vakáció-filmek felett már eljárt az idő. Nemcsak a gyengébb epizódokon, de a klasszikus első részen sem úgy mosolyodik már el a mai közönség, mint régen. De sebaj, haladni kell a korral, az álomgyár pedig új ötletek híján úgyis imád minden klasszikust feldolgozni. De meg kell hagyni, ha már remake, akkor legyen stílusos, ami divatszerűen egyet jelent a remake és a folytatás fogalmak összeolvasztásával. Ennek megfelelően most a fiatalabb Griswold, Rusty viszi egy rettenetesen hosszú autós vakációra immár saját kis családját, melynek végcélja ezúttal is Walley World. De ahogy Griswoldékat ismerjük, ez közel sem lesz egy egyszerű tripp.
Meglepetés nincs a sztoriban. Amit nem feltétlenül találna ki előre az ember, azt az előzetesek már rég ellőtték, amúgy meg teljesen sablonszerű utat járnak be a karakterek. A poénok viszont egész jók, eleinte ugyan akadnak kínos darabok, de végül sikerül belőni egy igazán kellemes szintet. Ed Helms ugyan érezhetően nem egy Chevy Chase, de nem is próbálja meg egyedül elvinni a filmet. A két gyerek szerepcseréje (a fiatalabb szívatja folyamatosan az idősebbet) betalál, ahogy a néhány percre feltűnő híresebb arcok is csak emelik a mozi fényét.
Felejthető, de kellemes kis filmélmény a legújabb Vakáció, melyen legalább annyiszor fogjuk fogni a fejünk, ahányszor hangosan röhögünk a karfát markolászva.

voxmeter070

A végső százalék a VOX írói által adott százalékok átlaga.

99 perc, amerikai

Vakáció, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 26 August 2015

Szólj hozzá!