Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 5    

A password will be emailed to you.

geostorm01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 1.8/5 (4 votes cast)

Űrvihar

2017.10.19. (Geostorm) A klímaváltozás biztos és elkerülhetetlen. És semmi kétség: a Föld lakóinak az életébe kerülhet. A rémítő lehetőség végre szövetségbe kényszerítette a világ vezetőit, akik együtt hozták létre az egyetlen technikai megoldást, ami a menekülés lehetőségét kínálja. Egy műholdakból álló, a Föld körül keringő gyűrűt, amelynek különleges geotechnológiai megoldásai elháríthatják a természetet fenyegető veszélyeket. A rendszer két éve üzemel sikeresen. Ám egy műszaki hiba átalakítja a műholdhálózat működését, és ami eddig a világunk túlélését biztosította, most a gyilkosává lehet. Az ember önmagánál hatalmasabb szerkezetet alkotott, és az most maga alá is gyűri. Egy magányos űrhajós (Gerard Butler) azonban feljut a műholdakhoz. Ha ő idejében meg tudja oldani a helyzetet, az emberiség ismét megússza. Csakhogy közben idelenn is működésbe lép egy szörnyű terv, ami a Földön és az égen is újabb veszélyeket hozhat…

KRITIKA

Kész katasztrófa.

Hungler Tímea

geostorm01Már nem sokkal a végefőcím után le kell menjünk alfába, ha fel akarjuk idézni, mit is láttunk a legújabb hollywoodi katasztrófafilm okán. Egy biztos: köze volt a globális felmelegedéshez, meg egy nemzetközi összmunkával létrehozott kütyühöz, amit Gerard Butler, mint űrmérnök (?) fejlesztett ki, és az lenne a dolga (mármint a kütyünek), hogy az emberiség javát szolgálandó befolyásolja az időjárást. Igen ám, de elromlik, méghozzá nagyon: Afganisztánban egy egész falu jégbe fagy a sivatag közepén, az Egyesült Arab Emirátusokat elönti a cunami, Brazíliában pedig a strandolók eszüket vesztve menekülnek a nyomukban száguldó hóvihar elől. Mindezek a jelenetek természetesen a film leglátványosabb szcénái, a köréjük kanyarított sztori a kormány-összeesküvéssel (a mellékszerepekben: Andy Garcia, Ed Harris, Abbie Cornish és Jim Sturgess) pedig akár már a Trump-éra hozadékának is tekinthető, így aztán azt nem mondhatjuk rá, hogy hajmeresztően életszerűtlen, azt viszont igen, hogy elég nagy gáz.
És persze „egy, csak, egy legény van talpon a vidéken”: kilövik hát Butlert az űrbe, hogy elhárítva egy világméretű természeti katasztrófát, javítsa meg a kütyüt, és derítse ki, ki a felelős a vészhelyzetért (ha nem sima meghibásodásról van szó). Magyarán: mentse meg a világot. Hogy főhősünkkel szimpatizálni tudjunk, kap egy bájos szőke kislányt is leánygyermekként, aki hazavárja. Ő volna az Űrvihar narrátora, mert hogy ilyen is van a filmben, ami tényleg olyan benyomást kelt, mint a kilencvenes évek sarki tékás alkotásai. Mínusz a CGI minősége, mert az azóta tényleg sokkal jobb lett.

voxmeter030

109 perc, amerikai

Űrvihar, 1.8 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 18 October 2017

Szólj hozzá!