Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 3    

A password will be emailed to you.

HOME_AGAIN_111416_6533.RAF
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Újra otthon

2017.09.14. (Home Again) A nemrég elvált Alice (Reese Witherspoon) új életet kezdene, ezért lányaival együtt visszaköltözik szülővárosába, Los Angelesbe. A 40. születésnapi buliján megismerkedik három feltörekvő fiatal filmessel, akik épp producert és nem mellesleg albérletet keresnek. Amikor anyja (Candice Bergen) unszolására Alice beleegyezik, hogy ideiglenesen beköltözzenek a vendégházba, meglepően jól alakulnak a dolgok. A kibővített családi idillbe azonban váratlanul betoppan a volt férj (Martin Sheen), aki hirtelen nem is tudja melyikükre legyen jobban féltékeny.

KRITIKA

Azon nincs semmi meglepő, ha egy gyerek ugyanazt a hivatást választja, mint az apja vagy az anyja, de az már annál meglepőbb, ha pontosan ugyanúgy is csinálja. Főképp akkor, ha ez a választott szakma a filmrendezés.

Tóth Csaba

HOME_AGAIN_111416_6533.RAFHallie Meyers-Shyer a hollywoodi ciki-cuki, mézes-mázos romkomgyáros, Nancy Meyers (Holiday, Egyszerűen bonyolult…) lánya, és finoman szólva nem esett messze a fájától. Ha nem láttam volna a stáblistát, a film végén így is rögtön rávágtam volna, hogy egy Nancy Meyers mozit láttam, pedig csak annyiban lenne igazam, hogy emberünk producerként tényleg részt vett a projektben. Ez persze dicséret is: Meyersnek stílusa van, filmjei a gazdag, privilegizált kaliforniai fehérek ügyes-bajos – főképp szerelmi – életéről szólnak, és egy olyan mesevilágot építenek fel, ahol nincsenek rossz emberek, csupán az életben csetlő-botló, és olykor hibázó, de alapvetően jót akaró figurák, akik elképesztően gyönyörű helyen élnek, szép kocsikkal járnak, és mondvacsinált problémáikat leginkább maguknak köszönhetik. A dolog súlyát jól jelzi, hogy az Újra otthon egyik legizgalmasabb jelenetének azt szánták, amikor három fiú oda akar érni egy tündéri kislány iskolai színielőadására…
Nancy Meyers csemetéje, Hallie azokra a lányokra emlékeztet, akik az anyjuk receptes könyvéből tanulnak meg főzni, az ott leírtakat szolgaian másolják, és egy cseppnyi egyéni ízt sem tesznek bele. Az Újra otthonban egy elvált, de dúsgazdag anyuka ismerkedik meg három fiatal filmessel, az egyikükkel egyéjszakás kalandba keveredik, majd úgy alakul, hogy a három srác beköltözik hozzá, és ez által az otthona újra élettel telik meg. Ennyire jó emberek csak a filmekben vannak… Meyers lánya is cukormázba márt mindent, amihez hozzáér, pont, mint az anyukája, és ahogy Nancy filmjei, az Újra otthon is alaposan meg fogja osztani a nézőket.

voxmeter060

97 perc, amerikai

Újra otthon, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 13 September 2017

Szólj hozzá!