Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 2    

A password will be emailed to you.

ifeelpretty01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Túl szexi lány

2018.06.14. (I Feel Pretty) Renee Bennett jól tudja, milyen átlagosnak lenni egy olyan világban, amelyet a génlottó nyertesei uralnak. Miután egy balesetben beveri a fejét, arra ébred, hogy valóságos bombázó lett belőle, és bár rajta kívül senki sem látja a különbséget, hatalmas magabiztossággal kezdi élni az életét. Újonnan szerzett önbizalmának köszönhetően egyre sikeresebb lesz nemcsak a munkájában, de magánéletében is.

KRITIKA

A “mágikus átváltozás” vágya, hogy egyik pillanatról a másikra egy másik, jobb, szebb, érdekesebb testbe vagy életbe ugorhassunk, körülbelül kétévente szül egy romantikus komédiát vagy családi vígjátékot. Ha azonban el szeretnénk kerülni ezeket a párhuzamokat, meg amúgy is kerülnénk a varázslatot, akkor választhatjuk az alternatívát: mondjuk azt, hogy Amy Schumer beüti a fejét, és onnantól fogva bombanő lesz – fejben.

Forgács W. András

ifeelpretty01Abby Kohn és Marc Silverstein rendezői bemutatkozása nem is olyan nagy meglepetés, hiszen írói munkásságuk is leginkább olyan romantikus komédiákat tartalmaz, amelyek címeit említve az átlag mozilátogató is így sóhajt fel: “Ja tényleg, volt ilyen film is.” Mint A bambanő (amelynek legjobb eleme nem is Drew Barrymore, hanem a magyar cím), vagy a 2016-os Hogyan legyünk szinglik.
A főszereplő Amy Schumer humoráról mindenkinek van valamilyen sarkos véleménye. Nos, ha ezzel a filmmel szeretnénk meggyőzni magunkat a saját igazunkról, akkor kissé csalódást keltő lehet a Túl szexi lány: a mindig is éles kijelentéseiről és kockázatos poénjairól ismert stand-up komikus körülbelül három-négy alkalommal mutat valami sajátságosat, de igazság szerint ezek sem alkalmasak a nyugalom megzavarására. A fő poénforrás persze az, hogy Amy Schumernek kínos helyzetbe kell hoznia magát lépten-nyomon – hiszen értik, azt gondolja magáról, hogy egy nádszálvékony fotómodell, pedig nem is.
A probléma ezzel csupán annyi, hogy egyáltalán nem működik, Amy Schumerrel sem – szerencsére azonban nem jutunk el A nagyon nagy Ő mélységéig, vagyis nem fogjuk látni Renee arcát rámontírozva egy vékony nő testére, hogy láthassuk, amit ő ifeelpretty02lát. Viszont a vélelmezett kínosság miatt a jelenetekben éppenhogy a filmkészítők szándéka válik kínossá – a végeredmény pedig sajnos hatalmas öngól: Renee ugyanis egy egocentrikus és felelősséget vállalni képtelen karikatúra lesz végig, akinek szemlátomást semmilyen más ambíciója nincs, csak hogy szép legyen. Az új állás, az hogy recepciósból alelnök lesz a Nagy Szépségipari Vállalatnál, mondhatni, csak melléktermék.
És itt csatlakozna be a cselekmény másik fő vonulatának szánt „luxusterméket átlagnőnek” kampány, amely Renee főnökének, Averynek lenne fontos, de igazából azon kívül, hogy apropót szolgáltasson Amy Schumer rögtönzéseinek, nincs túlságosan sok jelentősége. Szegény Michelle Williams arra van kárhoztatva, hogy fejhangon vinnyogjon – és mindennek ellenére még az ő karaktere érdekes is lehetne, ha kapna valamennyi játékidőt.
A koncepció átgondolatlanságának a karakterek mellett a cselekmény is áldozatául esett – a játékidő 110 perce alatt két drámai dolog történik: Amy Schumer beveri a fejét. Kétszer. Semminek sincs következménye: hiába hagyja ott a fontos prezentációt szó nélkül, elég egy teátrális gesztus ahhoz, hogy visszakapja az állását, ahol a kötelező felemelő monológ is elhangzik, azonban a főszereplő jellemfejlődésének híján teljesen érdemtelenül.

voxmeter045

110 perc, amerikai-kínai

Reviewed by Echte on 13 June 2018

Szólj hozzá!