Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 1    

A password will be emailed to you.

totalgaz01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Totál gáz

2017.07.27. (Á fond) Az öttagú Cox család a nagypapával karöltve nyaralni készül, és hogy elkerüljék a csúcsforgalmat, már hajnalban elindulnak újonnan vásárolt családi egyterűjükkel. Tom, a családfő (José Garcia – Szemfényvesztők, A csodacsapat) kényelmesen beállítja a tempomatot 130 km/órára, és kitartóan hallgatja felesége és édesapja folyamatos szóváltását. Egy elharapódzott vita során azonban Julia (Caroline Vigneaux) követeli, hogy azonnal forduljanak vissza. Tom lassítani próbál, de ekkor az elektronika felmondja a szolgálatot, és csak tovább növeli a sebességet. Az utasok hisztérikus hangulatát nem enyhíti, hogy előttük alig 200 km-re óriási dugó alakult ki…

KRITIKA

A tucat francia vígjátékok szupersztrádájának felhajtóján most a Féktelenül családi autós változatában lehet helyet foglalni – de csak saját felelősségre!

Kovács Gellért

totalgaz01Mennyire egyszerű is lenne annyival lerendezni Nicolas Benamou (Babysitting – A felvigyázó) úgynevezett akcióvígjátékát, ha azt írnám, hogy kedves olvasó, pillantson rá a címre, abban aztán minden benne van – de hát azért pár sorban leírom, miért is fergeteges a Cox família vakációja.
Például azért, mert már rögtön az elején is óriási a mulatság, amikor az apu (José Garcia) megriad az ébresztőórától, leveri azt, majd állapotos felesége (Caroline Vigneaux) mellől lezuhan az ágyról! És ezek még tényleg csak az első pillanatok, mi lesz itt még a makacs biztonsági övvel, a bolond nagypapival (André Dussollier) – és az elszabadult gépjárművel! Hisz a kocsit, azt tényleg nem lehet megállítani, mint ahogy a filmet se, amely úgy száguld másfél óráig, hogy egyetlen másodpercig sem zavartatja magát: nem kellenek ide igazi poénok, elég, ha csak úgy csinálunk, mintha tényleg csudavicces lenne egy kivillanó bugyi, és juj, de izgi lenne, amikor a nagyapó kilóg a tetőablakon.
Szóval nem kér elnézést azért a Totál gáz, mert totál gáz, sőt, tulajdonképpen élvezi – de az őszinteségtől még nem feltétlenül leszünk boldogabbak egy ilyen film esetében.

voxmeter030

91 perc, francia-macedón

Reviewed by Echte on 26 July 2017

Szólj hozzá!