Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 8 + 7    

A password will be emailed to you.

thecommuter01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

The Commuter: Nincs kiszállás

2018.01.11. (The Commuter) Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.

KRITIKA

Kenneth Branagh után Liam Neeson is leforgatta a maga variációját a Gyilkosság az Orient Expresszenre. Nem kellett volna.

Soós Tamás

thecommuter01A The Commuterben ott volt egy jó film ígérete. Egy koszos kis krimié, amiben nem az akció az érdekes, hanem a kényszerpálya, amin haladva a nyúzott arcú Liam Neeson korrumpálódik. Most épp egy biztosítási ügynököt – és persze exzsarut – játszik, aki minden nap ingázik a New York-i vonaton. Miután kirúgják az állásából, egy rejtélyes nő megkeresi egy ajánlattal: ha kiszúrja azt az embert, aki nem szokott ezen a járaton utazni, 100 ezer dollárt kap. Az emberünk lehet, hogy meghal, de Neeson legalább fizetni tudja a fia egyetemi tandíját. Ő persze vacillál, kapkod, és közben elhiteti velünk, hogy rólunk szól ez a hitchcocki thriller, a kispolgárról, aki nem tud tisztességes maradni, mert kiterítik így is, úgy is. Izgalmas felállás, pláne, ha hozzávesszük, hogy a The Commuter – Nincs kiszállás a rossz közérzetünkből, a terrorizmustól való félelmünkből, a gazdasági válság utáni nehézségeinkből akar kihámozni egy kis izgalmat. De ne legyünk naivak: kábé félóra után kiderül, hogy ez a sztori csak a hollywoodi forgatókönyvírók fejében létezik. Neeson nemcsak az erkölcsi dilemmákat, de a fizika szabályait is bevágja a sarokba, innentől kezdve pedig röhejesebbél röhejesebb fordulatok követik egymást, és a film szélsebesen önparódiába fullad. A szűk vonatbelsőben kibontakozik néhány ütős bunyó (Neeson kezében még a pisztolynál is jobban áll a letört gitárnyak), de ez nem mentség azokra a butácska fordulatokra, gejl párbeszédekre és katasztrofális CGI-ra, amivel tönkrecsapják a filmet. A repülőrablós Non-stopnak csak a végét szúrták el, a The Commuter viszont már félidőnél brutálisan kisiklik, és később sem talál vissza a kezdeti, ígéretes vágányra.

voxmeter045

104 perc, brit-amerikai

The Commuter: Nincs kiszállás, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 10 January 2018

Szólj hozzá!