Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 2    

A password will be emailed to you.

escapeplan01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Szupercella 2: Hades

2018.06.28. (Escape Plan 2: Hades) Évek teltek el, mióta Ray Breslin (Sylvester Stallone) kiverekedte magát a Sírkő nevű szökésbiztos szuperbörtönből. Új elit csapatával arra specializálódtak, hogy ártatlan embereket szabadítsanak ki veszélyes helyzetekből. Amikor megtudja, hogy egyik legjobb emberét, a Wing Chun mester Shut a HADES-ba hurcolták, ahol a fogvatartottak állatként küzdenek egymással nap mint nap az életben maradásért, Breslin és csapata minden megtesz, hogy kiszabadítsa társukat a rafinált, hi-tech, harci labirintus fogságából.

KRITIKA

Mint amikor mindenki magasról tesz mindenre – röviden így tudom összefoglalni az amúgy egészen szórakoztató Szupercella című akciódarab folytatását.

Csákvári Géza

escapeplan01Az erre utaló jelek már a bevezető képsoroknál feltűnnek, jelesül, hogy három forint húsz fillért fizettek a producerek a CGI-ért. Ahol meg nem volt szükség digitálisan belenyúlni a képkompozícióba, ott a kézikamera gondoskodik arról, hogy az egész irritálja a szemünket. A következő szint az érthetetlenül bugyuta történet, a zavaros Sly-monológ a mester és tanítvány közötti alá- és fölérendelt örök viszonyról, amely majd áthatja az egész cselekményt. Persze ebben a filmben is hasonló a tét, mint az első részben: hőseink bekerülnek a tökéletes börtönbe, amelyről kiderül, hogy csak majdnem az, mert nem számoltak a szuperintelligens Ray Breslinnel (Stallone), aki onnan is kijut, ahonnan senki más nem. A különlegesség, hogy a dutyi most olyan, mintha csak a Kocka című sci-fiből kölcsönözték volna, és mintha a forgatókönyvírók a Wikipédián azért kicsit tájékozódtak volna Orwellről is. Persze, ha egy alakváltó börtönt a „gép” (feltételezem, mesterséges intelligencia) irányít, akkor nehéz elhinni, hogy néha figyel, néha nem és a főgonoszt alakító színészt (Wes Chatham) is csak akkor vetik be, ha már nem lehet őt kötelező nagyjelenet nélkül hagyni. Bár sokkal jobban járt, mint Dave Bautista, akiről nem tudtam eldönteni, hogy minek van egyáltalán képben. Ehhez az alkotói attitűdhöz pedig igazodott a hazai forgalmazó, akik elfelejtették magyarosítani az alcímet. Mivel, ha hisszük, ha nem, a műben magára Hadészra is hivatkoznak.

voxmeter025

 

A Szupercella 2 – Hades a Magyar Filmadatbázisban!

96 perc, kínai-amerikai

Szupercella 2: Hades, 1.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 27 June 2018

Szólj hozzá!