Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 12    

A password will be emailed to you.

timefreak01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Szerelmünk napjai

2019.02.07. (Time Freak) Az Oscar-díjra jelölt kisfilm alapján készült produkció főhőse, a lángész Stillman (Asa Butterfield) nagy dolgokra hivatott, egy nap azonban barátnője, Debbie (Sophie Turner) váratlanul szakít vele. Stillman mégsem omlik össze teljesen, inkább azt teszi, amit minden összetört szívű fizikazseni tenne: feltalál egy időgépet, hogy teremtsen magának egy második esélyt. Magával vonszolva legjobb barátját, Evant (Skyler Gisondo), Stillman megkísérel újrajátszani minden kínos találkozást, újrafogalmazni minden béna megjegyzést, hogy Debbie-vel való kapcsolatának minden pillanata tökéletes legyen. A fiatalember azonban az újabb és újabb próbálkozások során arra jön rá, hogy semmi sem tökéletes, akárhányszor játsszuk is újra.

KRITIKA

Andrew Bowler saját, tízperces, Oscar-díjra jelölt rövidfilmjét gondolta újra azok kedvéért (is), akik kedvelik az időutazós filmeket. És nem, nyilván nem azért, hogy aztán a Time Freak ilyen borzasztó magyar címet kapjon.

Kovács Gellért

timefreak01Miért hagyott ott a csajom? Mit csináltam rosszul? Ezen töpreng a kísérleti fizikus srác, Stillman (Asa Butterfield), s kísérleti fizikussága hasznot is hajt neki, hiszen feltalált egy időgépet – így aztán saját elképzelései alapján képes visszatérni azokhoz a gócpontokhoz, ahol szerinte elromolhatott a kapcsolata Debbie-vel (Sophie Turner). Magánéleti tudományos kísérletében társa is akad, a legjobb haver Evan (Skyler Gisondo) személyében.
S valóban – nem, most nem emlegetem a Vissza a jövőbét, bár megtehetném, lenne helye most is – aki szerette mondjuk az Egy makulátlan elme örök ragyogását, vagy/és úgy érzi, századszorra is képes elgondolkodni és jól szórakozni elégséges ügyességgel tálalt időutazós, „saját múltunkba beleavatkozós” kliséken, annak bizonyára bejön majd a (tényleg nehéz leírni ezt a magyar címet) Szerelmünk napjai. Az biztos, hogy okosabb és helyesebb, mint egy átlagosan romantikus tinivígjáték, valamint azt sem lenne szép elhallgatni, hogy eléggé el nem ítélhető módon a – nem túl meglepő – tanulságot sem hagyja kibontatlanul.
Elvégre biztos, hogy az a tartalmas, fontos kapcsolat titka, hogy mindent jól csináljunk? És az sem feltétlenül hasznos, ha mindig csak a boldog végre hajtunk…

voxmeter055

104 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 06 February 2019

Szólj hozzá!