Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 6    

A password will be emailed to you.

szerelembegurulva01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Szerelembe gurulva

2018.06.07. (Tout le monde debout) Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni minderről, hódító énje ismét felülkerekedik. Ezúttal kerekesszékesként hajt rá egy bombázóra. Egészen addig, amíg a lány be nem mutatja neki mozgássérült nővérét, Florence-ot. Ettől kezdve a szerep állandósul és Jocelyn életében megjelenik egy másfajta érzés. Lehet-e mentség a szerelem a hazugságra? Meddig tartható fenn a szerepjáték egy párkapcsolatban és milyen áron? És persze: mi mindenre vagyunk képesek a szerelemért? A kapuzárási pánikból menekülő Jocelyn barátait is elképesztő helyzetekbe sodorva mozgat meg hatalmas energiákat, hogy elnyerje Florence kegyeit. Bájos, kedves, vicces és nagyon francia. Pont, mint az Életrevalók.

KRITIKA

Manapság már mindenből lehet viccet csinálni, sőt, minél otrombább egy poén, annál nagyobb röhögést tud kiváltani. Néha azonban kifejezetten jól tud esni egy régimódi, ízléses poénkodás egy fogyatékossággal.

Oblath Ádám

szerelembegurulva01Franck Dubosc Franciaországban elég népszerű színésznek számít. A szereplés mellett elég sok projektben forgatókönyvíróként is részt vesz, ám a Szerelembe gurulva esetében nem kisebb fejszébe vágta a fejszéjét, minthogy a főszereplés és az írás mellett még a rendezést is magára vállalja. Ez azért sem egyszerű feladat, mert amikor egy vígjáték egy hendikepet helyez a középpontba, nagyon meg kell tudni találni a határt a vicces és sértő között, ami valljuk be, nem egy élesen behatárolható vonal.
Jocelyn egy menő, sportcipőket forgalmazó cég feje, aki ötvenes mivoltát azzal kompenzálja, hogy folyamatosan orvossal ellenőrizteti magát, illetve szebbnél szebb nőket visz ágyba. A szimpla egyéjszakás hódítások azonban már nem elégítik ki, így azzal szórakozik, hogy furcsábbnál furcsább szituációkba hazudozza magát, hogy úgy döntse meg a nőket. Édesanyja halála után Jocelyn az ő tolószékében ülve pakolászgat, amikor rányit a feszes keblekkel és hátsóval megáldott szomszédasszony, így megszületik a tökéletes próbatétel, miszerint magát bénultnak tettetve fogja elcsábítani a nőt. Ám amikor megismerkedik a szomszéd szemrevaló, szintén tolószékes nővérével, minden terve felborul. A kínos csendből szimpátia, majd lassan kialakuló érzelmek lesznek, de vészesen közeledik az időpont, amikor be kell szerelembegurulva02vallani, hogy Jocelyn lábai tökéletesen működnek.
Dubosc filmje közepesen indul, de hamar elkapja a néző a fonalat. Nem ontja magából a poénokat, de rendkívül fesztelen hangulatot teremt, és jókor, jó helyen süti el a vicceit. Persze akadnak kínosabb próbálkozások, de egyik sem a fejfogós kategória, és azt is érdemes megjegyezni, hogy az alkotás nagyon óvatos a kerekesszékes kérdéssel. Gyakorlatilag minden működőképes, csupán egyszer csúszik bele a film egy ormótlan jelenetbe egy sikettel, de még az is működik.
A Szerelembe gurulva egyértelműen két részre osztható. Ott van először is az első fele, amely egy vígjáték, drámai elemekkel, majd a második etap, ahol felcserélődik a két pólus, és már inkább a dráma uralkodik néhány poén megszakításával. Dubosc ügyesen váltott a kettő között, nem lesz erőltetett, vagy vontatott a végeredmény. Az pedig külön hab a tortán, hogy az Alexandra Lamy által alakított tolószékes Florence-ből nem csináltak egy butácska, naiv karaktert. Az pedig, hogy mindemellett olyan hülyeségek sem hatnak ízléstelennek, minthogy a főhős alfelében sokszor turkál az idős, meleg legjobb barátja (mivel ő az orvosa is), már a cseresznye a habon.
Közel sem hibátlan film a Szerelembe gurulva, de egy abszolút szórakoztató és aranyos bolondság.

voxmeter075

107 perc, francia-belga

Szerelembe gurulva, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 06 June 2018

Szólj hozzá!