Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 2    

A password will be emailed to you.

thedarkestminds01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sötét elmék

2018.08.09. (The Darkest Minds) Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy visszaszerezzék jövőjüket.

KRITIKA

Pont az ilyen gagyizások miatt gondolják sokan (és jogosan), hogy Hollywood az elmúlt években cinikus pénznyomtató üzemmé vált.

Soós Tamás

thedarkestminds01A Sötét elmék egy fantáziátlan fantasy, a minden szempontból pofás és eredeti zombifilm, a Kiéhezettek kilúgozott verziója, amiben szintén különleges képességekkel bíró gyerekeket zárnak táborokba, hogy ott szadista orvosok kísérletezzenek rajtuk, és próbálják megérteni, miért lett hirtelen mini-szuperhős (ott meg zombi) a világ összes kölykéből. Az Alexandra Bracken népszerű young adult könyvéből forgatott sztori alapvetően egy tök jó ifjúsági horror lehetne, hiszen egy gyereknek tényleg borzalom, ha úgy ébred, hogy a szülei már nem ismerik fel, és elveszti a családját, miközben a benne nyiladozó képességeket sem tudja kontrollálni. A Sötét elmék azonban semmit nem kezd a feldobott magaslabdákkal, nem fejti ki a mélyebb vagy drámaibb jelentését annak, hogy a felnőttek hirtelen a gyerekek ellen fordulnak (és fordítva), és arra sem figyel, milyen metaforáját kínálja ez a sztori a kamaszkori szorongásnak és felnövésnek, csak setesuta románcot erőltet két kamasz között, meg az olcsó CGI-akciókat (a filmre mindössze 34 millió dollárt áldoztak). A fiatal színészek hozzák a kötelezőt, aranyosak és jól mutatnak szélesvásznon, de azzal ők sem tudnak megbirkózni, hogy a Sötét elméknek nemcsak a története, de a technikai kivitelezése is sablonos, az akciókat elvágja, mielőtt izgalmassá válhatnának, és a steril popzenére összerakott vonulós montázsoktól annak is herótja lesz a végére, akinek a steril popzene még nem jelent élből elkapcsolási faktort.

voxmeter040

104 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 08 August 2018

Szólj hozzá!