Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 7    

A password will be emailed to you.

slenderman01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Slender Man: Az ismeretlen rém

2018.08.23. (Slender Man) Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter magas, nevetségesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött alak, akiknek nincs arca, de mindenütt felbukkan, ahol gyerekek vannak. És azok általában engedelmeskednek neki. Számára álom és ébrenlét között nincs határ, mindenhova eljut, de türelmes. Nem sürget, kivár. És azután lecsap. A kiskamaszok és kamaszok között őrületes kultusszal rendelkező rémalak számtalan történet, képregény, dokumentumfilm és netes oldal hőse. Nagyon sokan élőnek hiszik, még túlságosan élőnek is. Az új, különleges horrorfilm őt választotta főszereplőjéül.

KRITIKA

„Csinálj jobbat!” – hányszor olvassa a kritikus a kommentek között ezt a klasszikust, amikor nem tetszik neki egy film… Sokszor. Nos, örömmel (vagy inkább szomorúan) jelentem, hogy ennél a filmnél még én is tudnék jobbat csinálni. Jó, nagyjából mindenki tudna.

Kovács Gellért

slenderman01Arra most nem térnék ki hosszasan, hogy mi is ez a Slender Man-legenda, amiből Sylvain White megpróbált valamiféle érvényes horrort rendezni, ismeri mindenki: netes fantáziálgatás, a nép által tovább gondolva és színesítgetve. Jön ez a colos arctalan lény, aki rá van gyógyulva a gyerekekre, belemászik az elméjükbe, aztán lesz baj.
Na, baj az van ebben a filmben is, igazából más sincs benne – már ha baj alatt azt értjük (sajnos most azt kell értenünk), hogy adott egy mozi, amiben egyetlen jelenet sincs rendesen összerakva. De semennyire sem. A Slender Man egy horror nélküli horror, olyan főszereplőkkel, akiknek azt sem hisszük el, ha kérdeznek (vagy sikongatnak), azt meg a legkevésbé sem, amikor a play gomb megnyomásával aktiválnak egy végzetes átokprogramot, vagy mit. Ezek a tinik még annyira sem érdekesek, mint amennyire minimálisan annak kéne lenniük, magasról teszünk rá, mi történik velük, de ami ennél is nagyobb gond, hogy maga a stáb is így van ezzel: szenvedésük ábrázolása ugyanolyan olcsó és feszültségmentes, mint amennyire közel tudunk hozzájuk akárcsak suspense-szinten is kerülni.
Egy szó, mint száz, a sokat szenvedett Slender Man-film szakmailag felháborítóan amatőr és/vagy nemtörődöm, bizonyos jeleneteivel kifejezett röhejes, szánalmas szerencsétlenkedés, amely még igazán rossz sem tud lenni. Alig létezik. S pont ezért lesz szinte felfoghatatlanul pocsék.

voxmeter010

93 perc, amerikai

Slender Man: Az ismeretlen rém, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 22 August 2018

Szólj hozzá!