Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 5 + 1    

A password will be emailed to you.

sherlockgnomes01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Sherlock Gnomes

2018.03.22. (Sherlock Gnomes) A GNÓMEÓ ÉS JÚLIA kedvelt kerti törpéi visszatérnek egy vadonatúj londoni kalandra. Gnómeó és Júlia megérkeznek a nagyvárosba családjukkal és barátaikkal, és legfőbb gondjuk, hogy előkészítsék kertjüket a tavaszra. Ám hamarosan rájönnek, hogy valaki kerti törpéket rabol el Londonszerte.
Amikor Gnómeó és Júlia hazatérnek és kiderül, hogy a kertjükből mindenki eltűnt, csak egy törpe van, akihez fordulhatnak… SHERLOCK GNOMES. A híres detektív, London kerti törpéinek felesküdött védelmezője megérkezik segédjével, Watsonnal, hogy végére járjon az ügynek. A rejtély fergeteges kalandba rántja bele törpéinket, melynek során új dísztárgyakkal ismerkednek meg, és felfedezik a város ismeretlen oldalát…

KRITIKA

William Shakespeare szerelmi drámája után Arthur Conan Doyle detektívzseni figurája is megkapta a gyerekkompatibilis verzióját a Gnomeó és Júlia készítőitől.

Arányi Zsuzsanna

sherlockgnomes01A popkulturális ikon ebben a változatban a kerti törpék felesküdött védelmezője, így mikor az előző rész címszereplői egy nap arra térnek haza, hogy új kertjükből, amelyet épp felvirágoztatni készültek, eltűnt az összes porcelánrokon- és barát, rögtön ott terem Sherlock Gnomes, hogy megoldja a rejtélyt. A felfuvalkodott gnomozó, szó szerint bokszzsáknak használt asszisztense, Dr. Watson és a civódó szerelmesek négyese London-szerte igyekszik felkutatni az elrabolt kerti törpéket, ami afféle páros párterápiaként is funkcionál, hiszen Sherlock és Júlia sem kezeli egyenrangú partnereként jobbik felét, ami komoly konfliktusforrás a kapcsolataikban. Előzetes félelmeink ellenére a színvonalat nem a trailerben látott fingjacuzzi szintjére lőtték be az alkotók (ez ki is maradt a végleges filmből), bár a humor így is javarészt szóviccekben merül ki, a történet a kisebbek számára épp megfelelően csavaros, a színek izgalmasan vibrálóak és a tanulság is fontos, de könnyen emészthető, a felnőttek kedvére pedig a sok popkulturális, főleg persze Sherlock-utalás igyekszik tenni (a memória/elmepalota megvalósításáért külön pacsi).

voxmeter065

A Sherlock Gnomes a Magyar Filmadatbázisban!

brit-amerikai

Reviewed by Echte on 21 March 2018

Szólj hozzá!