Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 3    

A password will be emailed to you.

ramenshop01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ramen Shop: Ízek a múltból

2018.07.05. (Ramen Teh) Maszato, a fiatal japán ramenséf apja halála után egy régi levelekkel és emléktárgyakkal teli bőröndöt talál. A rejtélyes csomag anyjáé volt, aki Szingapúrból költözött Japánba, és fiatalon, még Maszato gyerekkorában meghalt. A levelek közül előbukkan egy feljegyzésekkel teli piros jegyzetfüzet is. A lapjain talált feljegyzések olvastán Maszato eldönti: Szingapúrba utazik, hogy felkutassa családjának gyökereit, és megtudja, milyen titkokat hagytak maguk mögött a szülei. A hatalmas város színes forgatagában különleges receptekre, régi és felkavaró családi történetekre és elfeledettnek hitt titkokra bukkan.

KRITIKA

A szívhez a gyomron és a fúziós konyhán át vezet az út.

Hungler Tímea

ramenshop01Igazi távol-keleti gasztrokalandozás ez a japán-szingapúri mozi, amelynek premierje nem véletlenül volt az idei Berlini Filmfesztiválon a Culinary Cinema-szekcióban. Ha eddig nem tudtuk volna, mi az a rámen (japán tésztaleves) vagy a szingapúri bak kut teh (húscsont-tea leves), ne csüggedjünk, a film végére nem csak az derül ki, hogyan kell megfőzni ezeket, de azt is megtudjuk, milyen szerepet töltöttek be országuk történelmében.
Mindezen kultúrtörténeti kitekintéshez egy kicsit szentimentális, de szerethető személyes történet szolgáltatja a filmbéli apropót. A főszereplő, Masato (Takumi Saito), az ifjú rámenséf apja halála után a saját és családja múltjának nyomába ered – a kíváncsiságtól és a szakmai ambícióktól hajtva, valamint a gyászt feldolgozandó, ellátogat Japánból Szingapúrba, ahol a gyermekkorát töltötte.
Miközben a flashbackekben megelevenedik Masato halott szüleinek szerelme, a fiatal séf azt is megérti, hogyan nyomta rá a távol-keleti történelem a bélyegét arra a vegyesházasságra, amelynek a gyümölcseként született, és miért került szembe egymással a család kínai és japán ága. És persze mi mással is igyekezne békét hozni a családba, mint a főztjével? Japán gasztroblogger barátja, Miki (Seiko Matsuda) végigkóstoltatja Masatóval a szingapúri konyhát, hogy aztán a szakács rétegről rétegre felfejtve a múltat, és megismerve minden titkos összetevőt, végül valódi ételkülönlegességet alkothasson.

voxmeter075

A Ramen Shop – Ízek a múltból a Magyar Filmadatbázisban!

89 perc, szingapúri-japán-francia

Reviewed by Echte on 04 July 2018

Szólj hozzá!