Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 9    

A password will be emailed to you.

pokemondetectivepikachu01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Pokémon: Pikachu, a detektív

2019.05.09. (Pokémon Detective Pikachu) Tim (Justice Smith), a legendás zsaru fia valaha Pokémon-edző akart lenni. De sem rendőr nem lett belőle, sem sportember – és nem is nagyon bánja. Ám abban a világban, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. Amikor bűntény történik, egy különös lény keresi fel Timet. Azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó. Hogy nagy kalandor. Hogy legyőzhetetlen hős. De kicsi, sárga, villámalakú farka van, és a srácon kívül mindenki úgy hallja, hogy csupán egyetlen szót ismételget: Piká! Piká! A neve: Pikachu (hangja: Ryan Reynolds). Tim az eltűnt apját keresi. A Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, hogy ő kiváló detektív. Egy teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek. A világ egyik legismertebb animált figurája végre a filmvásznon, egy élőszereplős vígjátékban kapott főszerepet. A lények teljesen reálisak, és tökéletesen illeszkednek az emberek világába: ettől válik a vígjáték igazán látványossá és különlegessé!

KRITIKA

Egy kevés Roger nyúl a pácban, egy csipet Zootropolis – Állati nagy balhé, egy leheletnyi Szárnyas fejvadász, és máris kész az első élőszereplős Pokémon-film. Amire pedig nem gondoltunk volna: egész jól működik.

Szöllőskei Gábor

pokemondetectivepikachu01Mert hát mire is számíthat az ember egy hollywoodi Pokémon-feldolgozástól? Néhányunkban még felsejlik időnként (a több hónapos terápia ellenére is) a 2009-es Dragonball-mozi, amelynek láttán minden további távol-keleti alapanyag letiltását követelnénk az amerikai filmipar számára. Azóta szerencsére akadtak kellemes példák is (pl. Páncélba zárt szellem), de amit a Pokémonnal műveltek, az azért megérdemel egy korrekt kis kalapemelést. Abban az értelemben legalábbis mindenképp, hogy az eredeti rajzfilmsorozat és videojáték rajongói is megtalálják a számításukat, ugyanakkor képesek voltak megreformálni, és kicsit 2019 trendjeihez igazítani a hozzávalókat. A fenti filmes hasonlítgatások sem véletlenek, számos elem felbukkan belőlük a Pikachu, a detektívben (közben még beugrott Az arany iránytű és a Tim Burton-féle Batman is), az alkotók mégis jó érzékkel elegyítették azokat, ahogy a “gyerekeket vagy a felnőtteket szórakoztassuk inkább?” kérdést is ügyesen válaszolták meg. A fiatalabbak kapnak egy jó nagy adag pokémonbeöntést egy részletgazdag és kreatív fiktív város mindennapjaiból, amelyben emberek és pokémonok harmóniában élnek együtt. A nagyobbacskák figyelmét pedig egy összeesküvéses, buddy cop movie-kat idéző film noiros sztorival kötik le az alkotók. Van tehát történet, látvány és nagyszabás szintén, az a néhány idétlenség pedig megbocsátható. Talán csak a humorfaktorral van némi gond, biztosan több jó poént és nevetést is elviselt volna a közönség. Ettől függetlenül, amit egy Pokémon-filmből ki lehet hozni…

voxmeter070

104 perc, amerikai-japán

Pokémon: Pikachu, a detektív, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 08 May 2019

Szólj hozzá!