Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 8    

A password will be emailed to you.

littleitaly01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pizzarománc

2018.11.08. (Little Italy) A jóképű Leo (Hayden Christensen) és a bájos Nikki (Emma Roberts) egész gyermekkorát Toronto Little Italy nevű negyedében töltötte, ahol jóbarátokként együtt élvezték szüleik pizzériájában az olasz konyha remekeit. Nikki azonban Angliába költözik, hogy profi szakácsnak tanuljon, és messzire hagyja maga mögött a múltat – egészen addig, amíg ki nem választja őt tanára, a szigorú, szuperelit séf (Jane Seymour) egy új munkára. Nikkinek a szükséges papírok beszerzéséért haza kell utaznia, ahol azzal szembesül, hogy Leo és az ő szülei barátokból ellenségekké váltak. Miközben a pizzériák között vérre menő versengés dúl, a két fiatal újra egymásra talál, és fellobban köztük a mindent elsöprő szerelem… A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt és a Beépített szépség rendezője ínycsiklandó vígjátékot készített egy csipetnyi szenvedéllyel, játékossággal és pepperonival megfűszerezve. Emma Roberts (Idegpálya), Hayden Christensen (Star Wars II.-III.), Alyssa Milano (Szilveszter éjjel), Danny Aiello, és a Bazi nagy görög lagzi Voula nénije, Andrea Martin egy könnyed, szórakoztató, ízig-vérig olasz hangulatú romantikus vígjátékkal rázzák fel az őszi hétköznapjait minden mozirajongónak. Mert pizzából és romantikából sosem elég. ;)

KRITIKA

Rómeó és Júlia alapfelállású kanadai konyharomantika.

Arányi Zsuzsanna

littleitaly01Leo (Hayden Christensen) és Nikki (Emma Roberts) együtt nőttek fel Toronto egyik, Little Italy nevű negyedében. Az egykor elválaszthatatlan jó barátokat aztán távolra sodorja egymástól a pizzériatulajdonos szülők (egészen pontosan az apák) viszálykodása, és a lány a kisvárosi hangulat helyett Londont választja lakhelyül. Pár évvel később azonban kénytelen hazautazni a leendő álommunkájához szükséges papírok beszerzéséhez és – dobpergés – persze, hogy a gyerekkori szerelem újra fellobban!
A Pizzarománc egyik alapvető hibája, hogy nagyon nehéz azonosulni a két főszereplővel (vagy legalább drukkolni nekik), mivel a srácról annyit tudunk meg, hogy jól néz ki, és sok nővel szexelt, a lányról pedig, hogy elment Angliába séfnek. Sokkal érdekesebb a nagyszülők szála (akik a két család ellenségeskedése mellett tartanak fent titkos kapcsolatot), ráadásul Andrea Martin (Bazi nagy görög lagzi) és Danny Aiello (Szemet szemért) jóval bájosabban és szerethetőbben formálják meg karaktereiket, mint Christensen és Roberts. A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt és a Beépített szépség rendezőjének új filmje azonban nem a főszereplők miatt nem jó – bár szegény Christensen nem ezzel a szereppel bizonyítja, hogy korán írták le a homokfób Anakin gyenge megformálása okán –, hanem a forgatókönyv miatt. Simán túltennénk magunkat rajta, hogy minden pillanata kiszámítható, az már viszont bajos, hogy a kötelező romkom-klisék ütemtelenül vannak egymás után dobálva, és hogy a papírmasé főszereplők mellett a mellékkarakterek (olasz) sztereotípiákra épült karikatúrák, akiktől javarészt csak 20 éve lejárt klisés poénokra futja.

voxmeter045

102 perc, kanadai-amerikai

Reviewed by Echte on 07 November 2018

Szólj hozzá!