Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 7    

A password will be emailed to you.

parker01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)

Parker

2013.02.28. (Parker) Parker (Jason Statham) profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. De utolsó akciója során társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig – azt hiszik – a túlvilágra küldik. Parker feltett szándéka, hogy revánsot vegyen. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén, Palm Beachben bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, ám annál ellenállhatatlanabb, ravaszabb és ambiciózusabb Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást: megkaparintani a szajrét, mindenkit elintézni, és mosolyogva távozni.

KRITIKA

A régi akcióhősök úgy tűnik, csak együtt tudnak – anyagilag – sikerre vinni egy filmet.

Feri, a mozigépész

Schwarzi bukott az Erőnek erejével, Stallone Bullet to the Headje pedig még nagyobbat hasalt, de Jason Statham se járt jobban a Parkerrel. Pedig hőseink ugyanazt csinálják, mint A feláldozhatókban. Szétlőnek mindent, széjjelverik/lövik a gonoszokat, eközben nyomnak pár idézhető dumát, majd vígan elsétálnak a pénzzel/nővel a naplementébe, mert megint jól végezték a dolgukat.
Parker karakterét – aki a könyvben 24 darab Donald E. Westlake (Richard Stark álnéven írt) novella főszereplője – egyébként ismerhetjük a filmvászonról Porterként is, hiszen ugyanezt a figurát játszotta el Mel Gibson az 1999-es Visszavágóban. Erre a filmre hasonlít a Parker is, vegyítve egy kis Az olasz meló beütéssel. A lényeg: a főhőst megint csúnyán átverik egy közös balhé után, de társai elkövetik azt a hibát, hogy nem ölik meg, így persze Parker felépül és durván bosszút áll.
Szóval nincs semmi túlbonyolítva, egyszerű, kiszámítható, de a maga kategóriáján belül működőképes bosszúmozi ez. Jason Statham a tőle megszokott stílusban nyomja. Nick Nolte öreg mentorként, Michael Chiklis (Kemény zsaruk, Fantasztikus Négyes) pedig kellően ellenszenves genyaként hozza ki szerepéből, ami benne van, és még Jennifer Lopez is sokkal kevésbé idegesítő, mint szokott. Taylor Hackford (Az ördög ügyvédje, Túszharc, Ray) pedig a rendezői székből mindezt biztosan összerakja, és feldobja néhány tempós, brutális és véres akciójelenettel. Aki ennyivel megelégszik, az nem fog csalódni.

118 perc, akció-krimi-thriller

Parker, 3.0 out of 5 based on 3 ratings
Reviewed by Echte on 27 February 2013

Szólj hozzá!