Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 5 + 8    

A password will be emailed to you.

aurore01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Ötven tavasz

2017.08.03. (Aurore) Aurore elvált, és nemrég a munkáját is elvesztette. Egyre lejjebb csúszik a társadalmi ranglétrán. Váratlanul kiderül, hogy hamarosan nagymama lesz, és hirtelen összetalálkozik legnagyobb fiatalkori szerelmével is. Aurore úgy dönt, kézbe veszi saját életét, és elhatározza: most jött el az újrakezdés ideje.

KRITIKA

A hőhullámok. Klimax. Terhesség. Nők a teljes idegösszeomlás szélén – röviden így lehet összefoglalni a legújabb „franciás” vígdrámát.

Csákvári Géza

aurore01A felszín alatt minden problémát a női test hormonális átalakulása jelent Blandine Lenoir filmjében. A címszereplő Aurore épp elvált a férjétől, a bisztróban pedig, ahol évek óta dolgozik, új tulaj van, akinek baromságai rövid távon kiakasztják, és felmond. A lánya pedig csak úgy teherbe esik szemtelenül fiatalon. Ráadásul a még éppenséggel kívánatosnak minősíthető anyukánál az eltűnő menstruációs folyamatok egyfajta kapuzárási komplexust gerjesztenek. Különösen, hogy feltűnik a porondon régi, sőt, igazából az első nagy szerelme. Akit annak idején a legjobb barátjáért hagyott el. Egyszóval Aurore fiatal korában sem ment a szomszédba a bizarr döntésekért. Nincs olyan néző, aki ne lenne képes megjósolni, hogy hősünk túléli a válságot, sőt, újra teljes értékű nőnek érezheti magát a történet végén – megérdemelten vagy sem, de hát ez a mese nem a morális tanulságért készült. Férfiként olykor nagyon nehéz volt nézni Lenoir filmjét, elvégre a játékidő elég nagy részében klimaxoló és terhes nők hisztériáznak istentelenül, de ugyanakkor akár ugyanabban jelenetben csak felbukkan a drámai mélység is. Ebben nagy szerepe van a főszerepet alakító Agnés Jaouinak, aki egyszerre tud imádni való és kifejezetten irritáló lenni. Az ő zseniális alakítása teszi az egész művet értelmezhetővé. A többi sajnos elsősorban ingyencirkusz.

voxmeter065

Az Ötven tavasz a Magyar Filmadatbázisban!

89 perc, francia

Ötven tavasz, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 02 August 2017

Szólj hozzá!