Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 9    

A password will be emailed to you.

jourj01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Oltári baki

2017.07.29. (Jour J) Mathias és Alexia évek óta együtt vannak, ám most, életében először Mathias félrelépett egy másik nővel, méghozzá egy esküvőszervezővel. Amikor Alexia véletlenül megtalálja a nő névjegykártyáját párja zsebében, egyből tudja mi a helyzet: végre összeházasodnak! Fel is keresik hát Juliettet, és elkezdik szervezni az év legőrültebb esküvőjét!

KRITIKA

Mathias egy végzetesnek bizonyuló estén egy dolgot örökre megtanul: ha összeszűröd a levet egy beöltözős bulin Wonder Womannel, ne hagyd a jelmez alatt lapuló dögös barna névjegykártyáját a zakód zsebében – kiváltképp, ha az illető esküvőszervezéssel foglalkozik.

Arányi Zsuzsanna

jourj01Akkor ugyanis előfordulhat, hogy azt másnap megtalálja a barátnőd, és mielőtt felocsúdhatnál, már „igen!”-t sikítva a nyakadban terem. Mathias amellett, hogy kénytelen levonni a tanulságot, miszerint igenis létezik olyan, hogy az ember önkéntelenül kéri meg valakinek a kezét, igen kellemetlen szituációk sorába keveredik, hiszen az egyéjszakás kaland és a menyasszony társaságában kénytelen ideje java részét egy akaratlan esküvő szervezésével tölteni. Az egész amúgy is kellemetlen ízű tortán a keserű hab, hogy Alexia és Juliette iskolatársak voltak abban az időben, amikor még előbbi a népszerű, “apa kincsei”-lányok táborát gyarapította és módszeresen járatta le utóbbit. Alexia azonban hiába elkényeztetett, szeszélyes és egomániás, alapvetően nem rossz ember, csakúgy, mint Juliette, aki ugyan tele van hibákkal, de a szíve a helyén van. Egy-két meredekebb poént leszámítva (lásd a kézszárítós malőr a legénybúcsún) Reem Kherici (aki a főszerepet ezúttal is magára osztotta) második filmje egy ártatlan romkom, amely nagyjából a megszokott amerikai vígjátékok kliséit követi, némi francia fűszerezéssel. Igazi érdeme, hogy a Juliette-et alakító rendezőnő a szokásos házsártos asszony versus laza új csaj helyett két tulajdonképpen rettegő nőt vázol fel: előbbi attól fél, hogy egyedül marad, és lejár a szavatossága, utóbbi pedig az elköteleződéstől. Oltári jól ugyan nem fogunk szórakozni, de kellemesen kikapcsolódni igen, ráadásként a film java része álomszép francia vidékeken forgott.

voxmeter060

Az Oltári baki a Magyar Filmadatbázisban!

94 perc, francia

Oltári baki, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 28 June 2017

Szólj hozzá!