Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 12    

A password will be emailed to you.

UNFORGETTABLE
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (2 votes cast)

Öldöklő szerelem

2017.04.20. (Unforgettable) Nem könnyű elegánsan szakítani. Tessa (Katherine Heigl) még alig heverte ki, hogy véget ért a házassága, amikor volt férje eljegyzi új szerelmét (Rosario Dawson), és hazaviszi abba a házba, ahol valaha Tessával élt. Az új nő azt hiszi, végre otthonára talált. Bízik benne, hogy maga mögött hagyhatja tragédiákkal terhes múltját, és csak a fényes jövő vár rá. Nem is sejti, hogy az valami egészen mást tartogat számára: az előző feleség bosszúját. Tessa tönkre akar tenni mindent, amihez egykori szerelmének és az új nőnek köze van: nem tartja vissza sem józan ész, sem erkölcs. De még az sem, hogy a saját kislánya is ott él, ahova le akar sújtani.

KRITIKA

Állítólag annak idején Stephen King azért sem kedvelte a Ragyogás filmváltozatát, mert Jack Nicholson annyira jól játszotta a szerepét, hogy első megjelenésekor lerítt róla, őrült. Katherine Heigl most még őt is kenterbe veri…

Oblath Ádám

UNFORGETTABLE

Julia jól menő író, aki remek állását és biztos életét hagyja ott vőlegénye kedvéért. Az új élet papíron kecsegtető, az álomférfinak menő cége van, gyönyörű háza és egy tündéri kislánya. Ja, meg egy mániákus exe is, aki rövid úton fúrni kezdi az új jövevényt.
Az első és tulajdonképpen egyetlen pozitívumot rögtön pipáljuk is ki: a szereposztást. Rosario Dawson mindig jó, Katherine Heiglnek pedig összesen két darab arca van. Az egyiket vígjátékokban és drámákban használja, míg a másik az olyan pszichopaták megformálására jó, mint akit ebben a filmben személyesít meg. Teszi ezt olyan átéléssel, hogy a hideg kiráz, ahányszor csak megjelenik a vásznon. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, a jéghideg félelmetesség néhány jelenetben már annyira túl van tolva, hogy kissé már önmaga paródiájának is beillik. Ezt egy jó rendező kellően meg tudta volna fogni, ám Denise Di Novi direktor megannyi producerkedés és egy darab Dr. Csont epizód megrendezése után még nem annyira rutinos játékos, hogy ezt kordában tartsa. A történet, kiszámíthatósága ellenére egész ügyes szituációt alakít ki, de természetesen az egész mesterkedés egy banális banánhéjon csúszik el. De ez legyen a legkevesebb ettől az uncsi thrillertől, amely csak a főszereplők neve miatt nem landolt azonnal a DVD-boltok polcain.

voxmeter040

Az Öldöklő szerelem a Magyar Filmadatbázisban!

100 perc, amerikai

 

Öldöklő szerelem, 2.0 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 19 April 2017

Szólj hozzá!