Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 3    

A password will be emailed to you.

iamnotaserialkiller01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nem vagyok sorozatgyilkos

2018.06.28. (I Am Not a Serial Killer) John Wayne Cleavernek hívnak. 16 éves vagyok, és a hullák a hobbim. A terapeutám szerint szociopata vagyok. De nem vagyok sorozatgyilkos.” John megszállottan érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt, de nem szeretne hozzájuk hasonlóvá válni. Pedig óriási a kísértés…Mivel gyerekkora óta a családja által üzemeltetett halottasházban segédkezik, hozzászokott a holttestek látványához és meg is kedvelte őket. Azok legalább az élőktől eltérően nem kérnek számon rajta minduntalan emberi érzéseket. Amikor egy brutális sorozatgyilkos elkezdi áldozatait szedni a kisvárosban, kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amelyekkel eddig kordában tartotta a benne lakozó sötétséget. Nyomozni kezd a tettes után, akiről egyre inkább az a benyomása: természetfeletti képességekkel bír. A Dan Wells azonos című, hazánkban is nagy sikert aratott bestsellere alapján készült horror-thrillerben a Vissza a jövőbe trilógia Dokija, Christopher Lloyd merőben új, hátborzongató szerepkörben tűnik fel. Az ír Billy O’Brien rendezésében elkészült film világszerte sikerrel mutatkozott be a fesztiválokon – többek között a rangos Londoni Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában is – és összesen 10 fődíjat nyert különféle horror- és fantasy filmfesztiválokon.

KRITIKA

Egy kisvárosi szociopata tinédzser kiengedi a benne szunnyadó démont, ami gyilkolni vágyik, hogy legyőzzön egy igazit.

Arányi Zsuzsanna

iamnotaserialkiller01Dan Wells könyvsorozatának (anti)hőse, John Cleaver a sorozatgyilkosok megszállottja, és él a gyanúperrel, hogy ha nem tartja magát a pszichológusával felállított szigorú szabályokhoz, ő is egy lesz közülük. Vágyait felkorbácsolja, ugyanakkor kordában is tartja, hogy kiskora óta a családi bizniszben dolgozik, ami esetében egy halottasház üzemeltetése, így mindennapos kapcsolatban van hullákkal. Amikor a megszokottnál több „vendég” érkezik hozzájuk, a srác mindenáron ki akarja nyomozni, ki lehet az elkövető.
A főszerepet alakító Max Recordsra (Ahol a vadak várnak) nagy feladat hárult, az adaptációt rendező Billy O’Brien ugyanis úgy döntött, nem tartja meg a könyvek által alkalmazott narrációt, így csak a mimikáját használhatta, hogy érzékeltesse, hogy tud ez a karakter sebezhető és hátborzongató is lenni. Nem lehet rá panasz, bár a hasonló kihívásokkal szembenéző Christopher Lloyd mellett nehéz nagyot villantani, aki egészen fantasztikus. A Nem vagyok sorozatgyilkos gyengéje a forgatókönyv (amit O’Brien Christopher Hyde-dal közösen írt), több ízben leül a film, és nem egy olyan logikai buktató van benne, ami kirántja a nézőt az egyébként különleges, naturális és feszült, magával ragadó élményből. Az atmoszférateremtés is remek, a 16 mm-es kamerával forgatott képek Adrian Johnston orgonazenéjével együtt néhol egészen lebilincselő jeleneteket eredményeznek. Minden hibája és a témája ellenére a Nem vagyok sorozatgyilkos egy nagyon szerethető mozi egy kiváló karakterszínész csodás alakításával.

voxmeter070

104 perc, ír-brit-amerikai

Reviewed by Echte on 27 June 2018

Szólj hozzá!