Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 11    

A password will be emailed to you.

grownups01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.2/5 (10 votes cast)

Nagyfiúk 2

2013.07.18. (Grown Ups 2) A jó barátok mindig jó barátok maradnak. Az öt általános iskolai haver, aki hosszú szünet után egykori kosárlabda-edzőjük temetésén találkoztak újra, és töltöttek együtt egy emlékezetes hétvégét, újra összejönnek. A családok egyre nagyobbak, az apák azonban nem lettek normálisabbak – ismét egy őrült, vad és teljesen agyatlan hétvége várható!

KRITIKA

Ha józanul is viccesnek találod, hogy valaki két másodpercen belül tüsszent, böfög és fingik is egyet, akkor a Nagyfiúk 2 a te filmed.

Tóth Csaba

Adam Sandler egy zseni! Évekig keményen gürizett, így annyira sikeressé vált, hogy neki már nem kell betartania a hollywoodi játékszabályokat. Például nincs szüksége sztorira, márpedig történet nélkül filmet készíteni többnyire csak a sznob szerzői filmesek számára lehetséges. Míg az első részben a baráti találkozó apropójául a közös gyerekkori edző bá halála és temetése szolgált, és volt jellemfejlődés is (a hollywoodi menő csávó a végére visszatalált régi, kevésbé nagyképű önmagához), addig a folytatásban meg sem próbálkoznak ilyesmivel. Szereplőink reggel felkelnek, találkoznak, együtt lógnak, ökörködnek, kora délután pedig kitalálják, hogy este jó volna egy nyolcvanas évek retróbulit tartani. Nem készülnek rá semmit, csak tovább lógnak, de estére már ott áll a színpad zenekarostul, minden teli van kajával és piával, és különösebb meghívó nélkül 100-200 ember vérprofi nyolcvanas évekbeli szerkókban csapatja a bulit. Szürreális! Ez az Adam Sandler egy zseni! Ilyesmire csak a David Lynch-szerű figurák képesek, ő meg Hollywood vígjátékkirályaként fityiszt mutat a rendszernek. Mit fityiszt mutat? Egyenesen pofán szarja őket! A közönség meg csak nevet, és veszi a mozijegyeket, mert ezt a pofán szarást bizony látni kell! Azt mondtam már, hogy Adam Sandler egy zseni?

101 perc, amerikai

Ezúton közöljük a Nagyfiúk 2-höz kapcsolódó kritikaíró játékunk nyertes írását, gratulálunk Varga Istvánnak! Fontos megemlíteni, hogy a szerző nem látta a filmet, ám mi már a mű megtekintése után vagyunk, és a kritika minden sorával egyetértünk.

A NYERTES OLVASÓI KRITIKA

„Onnan küzdöttem le magam idáig” /Rejtő Jenő/

Varga István

A fenti idézet különösen akkor sokatmondó, ha a csúcsként aposztrofált első közös munka az Apafej volt rendező és főszereplő között. Az akkori buta, de kedves és azért szórakoztató stílusból megmaradt az előbbi, a többi hiányát pedig a vígjátékok aduászának hitt testnedvi humorral próbálják pótolni az alkotók. A filmnek az első része már eléggé magasra helyezte a lécet e téren, de persze a több-nagyobb elvvel ezt most sikerült megugrani csont nélkül. Már az alapsztori roppant kreatívan indít, az első részben megkedvelt baráti négyes visszaköltözik gyerekkorának helyszínére, így alapozva meg a kamaszkori otrombaságok kellemesen nosztalgikus felelevenítésének. Ehhez adjuk hozzá a kapuzárási pánik miatt gyerekes hülyeségeket elkövető komikus négyes kimeríthetetlen viccforrásnak hitt jeleneteit és máris megkapjuk a kínosan székben feszengő mozinézőt. Aki nem vár többet olcsó, lerágott poénoknál, és maga is a Sandler tábor tagja, persze megkapja, amit akar, de attól még nem lesz kevésbé elszomorító, ahogy Salma Hayek megalázza magát a melleire épülő poénokkal. A többi színészről szerintem már a legtöbb néző úgyis lemondott, hogy valaha viccesek lesznek (James és Spade soha nem is voltak, Rock pedig már pénzért bármit eljátszik), a filmben szereplő konfliktusok teljesen érdektelenek, a gyerekkori megaláztatásokért revansot vevő csapat sikeréért pedig csupán annyira tudunk drukkolni, mint a Lúzer SC kompániájáért. Legalább Rob Schneider mellőzése pozitívumként említhető…

Nagyfiúk 2, 3.2 out of 5 based on 10 ratings
Reviewed by Echte on 17 July 2013

Szólj hozzá!