Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 8    

A password will be emailed to you.

popper01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Mr. Popper pingvinjei

2011.06.23. (Mr. Popper’s Penguins) Tom Popper (Jim Carrey) sikeres üzletember. Nem hiányzik belőle a jó szándék, de nincs ideje használni. Képes szeretni, csak régóta nem próbálta: értekezletek, határidők, bevételi kimutatások, üzleti sikerek és diadalok szédületében él évek óta, a családját viszont elhanyagolja.
Egy nap az ügyvédje különös eseményről értesíti: örökölt egy pingvint – akit egy véletlen félreértés következtében még öt társa követ. És Popper úr élete attól kezdve átalakul. A szelídnek látszó, csámpás és frakkos madárkák felforgatják az életét. Miközben elegáns New York-i lakosztálya jeges vidámparkká, az élete pedig téli túlélőtúrává alakul, Mr. Popper élvezni kezdi vendégei társaságát, és végül újra megtanul szeretni, és törődni.

KRITIKA

A Nyakiglove, Excsajok szelleme, Nem férek a bőrödbe és hasonló hülyeségeket jegyző Mark Waters pingvines szösszenete tipikus karácsonyi film, nem is értjük, miért a nyári kánikulában került moziba.

Hlavaty Tamás

Az ismert amerikai gyerekmesét feldolgozó film hőse egy rámenős ingatlanos, aki a munkát választotta a család helyett, és apja síron túli ajándéka, azaz fél tucat pingvin kell ahhoz, hogy rájöjjön, mennyire hiányzik neki két gyermeke és volt felesége. Már a történet leírásából is látszik, hogy nem csak a hó-, hanem a család-reunion miatt is téli filmről van szó, amivel az ünnepek alatt sokkal toleránsabb a kajadoppingtól eltompult néző.
Jim Carrey-t utoljára az I Love You Phillip Morris-ban láthattuk, az jó volt, állatokkal pedig utoljára az Ace Ventura-ban bohóckodott. Az is jó volt. A Mr. Popper pingvinjei nem jó, de pont Carrey miatt elviselhető: a Hanta Boyra emlékeztető forgatókönyvbe rengeteg saját poént és geget pakolt, aminek köszönhetően magáévá tette a sablonos figurát. A James Stewart paródia, vagy a lassított mozgás például egyértelműen az ő adaléka, a pingvinfosatás vagy a ”hipercuki” tánc viszont nem az ő lelkén szárad. A szinte csak p betűs szavakban beszélő asszisztens, Pippi (Ophelia Lovibond) karaktere is érthetetlen – eleve olyan a csaj feje, mintha Chuck Taylor rajzolta volna, semmi szükség nem lenne az erőltetett nyelvtörőkre. Az ilyen bosszantó apróságokat leszámítva egy klisés családi vígjátékról van szó, amivel pár év múlva valamelyik kertévé koraesti műsorsávjában találkozhatunk december magasságában.

95 perc, amerikai

Mr. Popper pingvinjei, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
Reviewed by Echte on 22 June 2011

Szólj hozzá!