Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 12    

A password will be emailed to you.

after01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Miután

2019.04.11. (After) Anna Todd ifjúsági regénye, a „Miután” a népszerű Wattpad közösségi oldalon indult hódító útjára, és meg sem állt a nagyvászonig. A történet Tess életét követi nyomon, aki példás tanuló, kötelességtudó lánya a szüleinek, és hűséges barátnője egy kedves fiúnak, aki hamarosan követi őt az egyetemre. Az ambiciózus Tess gondosan cenzúrázott világa teljesen kinyílik, amikor betoppan az életébe a titokzatos és lázadó Hardin Scott. Hardin mágnesként vonzza a lányt, aki arra kényszerül, hogy megkérdőjelezzen mindent, amit saját magáról és a világról tudott.

KRITIKA

Képzeld el az Alkonyatot vámpírok nélkül, vagy A szürke ötven árnyalatát kikötözős szexért rajongó milliárdos nélkül!

Tóth Csaba

after01A Miután egy hihetetlenül sikeres lányregény, pedig már a létezése is egy paradoxon. A könyv ugyanis fanfictionként íródott, méghozzá a One Direction zenekar kapcsán. Hogy ez miben nyilvánul meg? Leginkább abban, hogy az írónő, Anna Todd a férfi főhőst a boyband leghíresebb tagjáról, Harry Stylesról mintázta. Igen, jól olvastad. A könyv meglepően jól pörgött az interneten, aztán nyomtatott formában is, most pedig elkészült a filmváltozat, amelyben a hamvas, fiatal szűzlány, Tessa az egyetemen beleszeret az érzékeny lelkű, de érzékenységét látszatkeménységgel és tahósággal kompenzáló szépfiúba, Hardinba. A fiúnak azonban van egy sötét titka, amelyet most nem árulunk el, de annyit azért igen, hogy nem vámpír.
A Miután meg sem próbál mindenkihez szólni, célkeresztjében csak a már emlegetett könyvek/filmek és a One Direction-fanok nem is olyan csekély tábora áll, kizárólag őket akarja kiszolgálni. A Tessa és Hardin közti dinamika egy az egyben az Alkonyatot idézi: a bevált recepten eszük ágában sem volt változtatni. Talán némi újdonságként némi Kegyetlen játékok-utóízt is felfedezhetünk benne, már ha lesz arra erőnk, hogy ilyesmiken gondolkodjunk a nonstop nagyívű lelkizések áradata közepette. Az írónő, Anna Todd sorra egymás után ontja magából a könyveket, vagyis, ha az első film sikeres lesz, bőven van alapanyag a folytatásokhoz. Isten irgalmazzon nekünk!

voxmeter040

106 perc, amerikai

Miután, 1.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 10 April 2019

Szólj hozzá!