Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 6    

A password will be emailed to you.

everythingeverything01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 1.5/5 (2 votes cast)

Minden, minden

2017.08.03. (Everything, Everything) Mi lenne, ha nem léphetnél kapcsolatba a külvilággal? Sosem érezhetnéd a friss szellőt, az arcod nem fürödhetne a napfény melegében… és nem csókolhatnád meg a szomszéd fiút? A Minden, minden egy rendhagyó szerelmi történet Maddyről, az eszes, érdeklődő és élénk fantáziájú 18 éves lányról, aki egy betegség miatt nem hagyhatja el hermetikusan lezárt otthonát, és Ollyról, a szomszédban lakó srácról, aki fittyet hány az akadályokra. Az ingerszegény környezetben élő Maddy bármit megtenne, hogy minél többet megtapasztalhasson a külvilágból, és átélhesse első románcát. Miközben az ablakon át kémlelik egymást és telefonos üzenetekben kommunikálnak, Olly és közte mély kötelék szövődik; mindent kockára tennének azért, hogy együtt lehessenek… még ha mindent el is veszíthetnek.

KRITIKA

Egy hosszú, de szerelem nélküli élet, vagy egy rövid, de lángoló szerelemmel teli. Te melyiket választanád?

Tóth Csaba

everythingeverything01Ez tipikusan egy olyan kérdés, ami csak egy tinilányoknak szóló young adult melodráma alapját szolgáltathatja, márpedig a Minden, minden pont ilyen mozi. A Csillagainkban a hiba és a Mielőtt megismertelek óta ismét csúcson pörgő zsáner ezúttal Nicola Yoon regényére támaszkodik, a téma pedig olyan filmekből lehet ismerős, mint a John Travolta főszereplésével készült The Boy int the Plastic Bubble, vagy a Jake Gyllenhaalos A buborék srác. Ezúttal azonban nem egy összeomlott immunrendszerű fiú, hanem egy afroamerikai tinilány (Amandla Stenberg – Az éhezők viadala) él buborékban, vagyis egy olyan ellenőrzött környezetben/üvegotthonban, ahová nem hatolhat be vírus, mert az megölné őt. Csakhogy a szomszédba beköltözik egy tinilány-magazinba illően jóképű srác (Nick Robinson – Jurassic World), akinek a szívdöglesztő mosolyáért megéri mindent kockára tenni…
A Minden, minden ismét egy olyan film, amiben van egy gyönyörű, de amúgy tünetmentes haldoklónk – sehol egy zavaró véres köhögés, sehol egy vérhányás -, aki meg akarja élni a nagy szerelmet. Még szerencse, hogy Amandla Stenberg szájából még a legnyálasabb mondatok is hihetően hangzanak, mert a film amúgy valódi dráma helyett csak klasszikus Hallmark műdrámát kínál, de azt legalább nagy kanállal. Ha még nem múltál el húsz, és hiszel abban, hogy az első szerelem örökké tart, valamint, hogy egy szépfiú/gyönyörű lány csókjáért érdemes akár az életedet is kockára tenni, a Minden, minden a te filmed. Ha nem, akkor bizony felejtős.

voxmeter055

96 perc, amerikai

Minden, minden, 1.5 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 02 August 2017

Szólj hozzá!