Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 4    

A password will be emailed to you.

billionaireboysclub01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Milliárdos fiúk klubja

2018.12.13. (Billionaire Boys Club) Joe Huntnak (Ansel Elgort) különös érzéke van a számokhoz, ez a képesség pedig jól jön akkor, ha az ember pénzzel dolgozik. Azonban ahhoz, hogy valaki nagy pénzt szakítson, nem elég zseninek lenni, kapcsolatok is kellenek. Itt jön a képbe Dean (Taron Egerton), a csendes társ, aki ismeretsége révén bevezeti Joet a Los Angeles-i pénzemberek világába. A két fiatal megalapítja a Milliárdos Fiúk Klubját és elkezdik megélni az amerikai álmot. A véget nem érő partik és a megszámlálhatatlanul sok pénz azonban elvakítja őket és végzetes hibát ejtenek. Összeállnak Ron Levinnel (Kevin Spacey) Beverly Hills legmenőbb befektetőjével, a közös biznisz azonban baljós fordulatot vesz és a fiúk élete halálos veszélybe kerül.

KRITIKA

Kevin Spacey hattyúdala egy nyolcvanas években játszódó Ponzi-történetben.

Hungler Tímea

billionaireboysclub01Kevin Spacey karriertörténete tanmese mind a nézőnek, mind a kritikusoknak arra nézve, hogy a szakmai rátermettséget eszünkbe ne jusson a jövőben rávetíteni a magánemberre, vagyis csak óvatosan azzal a bizonyos feltétlen rajongással.
A Milliárdos fiúk klubja tehát nem Kevin Spacey miatt lett közepes film (épphogy az ő tehetsége dobott rajta), hanem mert a rendező lényegében egy kilúgozott A Wall Street farkasa-szerű történetet tálalt fel a nézőnek. Pedig papíron minden adott volt ahhoz, hogy láthassunk egy jó mozit: izgalmas sztori, érdekes karakterek, nyolcvanas évek retro-fíling.
A valóságon alapuló hajmeresztő történet a konjunktúra idején játszódik. Két, az elit köreiben mozgó huszonéves srác (Ansel Elgort és Taron Egerton), akik a Harvard előkészítőjéből ismerik egymást, nagy hozammal kecsegtető befektetésekre beszélik rá a gazdag szülők gyerekeit, majd a gazdag szülőket is. Ám a befektetés a klasszikus Ponzi-sémát követi: a korábbi befektetőket csak az újak pénzéből tudják kifizetni.
Az egyre bizarrabb fordulatokban bővelkedő ügy kapcsán csak a folyamatokba kapunk bepillantást, magukat a szereplőket nem ismerjük meg jobban, így aztán a motivációikra sem kapunk kielégítő lélektani magyarázatokat. Pedig azt tényleg érdekes lett volna megtudni, miért jutnak el a fiúk a fehér galléros bűnözéstől a drogkarteleknek is dicsőségére váló alvilági húzásokig.

voxmeter050

108 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 12 December 2018

Szólj hozzá!