Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 12    

A password will be emailed to you.

themeg01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Meg: Az őscápa

2018.08.09. (The Meg) A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a társai azért haltak meg mind, mert a tenger mélyén egy réges-rég kihalt őscápa támadt rájuk, senki nem hisz neki, és leszerelik. Ő viszont nem tud szabadulni az esettől: kutat, olvas tanul, szeretné megérteni, hogy mi történt vele – arra készül, hogy egyszer visszatér a mélybe, és szembenéz a társai gyilkosával. Végül egy tudományos expedíció tagjaként le is merül a Mariana árokba, ismét találkozik régi ellenfelével, és az újra támad. De ezúttal még nagyobb baj történik: párharcuk közben a fenevad keresztüljut azon a tengeri sávon, amely eddig a mélyben tartotta, és most a világ tengereit járva rettenetes pusztításba kezd. Taylor felelősnek érzi magát a katasztrófáért, és megpróbálja legyőzni egyre erősödő félelmét: tudja, hogy neki kell legyőznie a megalodont. A nemzet aranya-filmek rendezője nagyon nagy költségvetésből, Új-Zéland partjainál és Kínában forgatta különösen látványos, a legmodernebb CGI csodáit bevető sci-fi/akciófilmjét. Jason Statham pedig visszatér eredeti foglalkozásához: búvárként is megmutathatja, mit tud.

KRITIKA

Ha egy direct to DVD-s B-filmre 130 millió dollárt költenek, és a mozik vásznaira küldik, azt nem szabad kihagyni! Kár, hogy végül nem lett annyira trash, mint vártuk.

Szöllőskei Gábor

themeg01A Meg – Az őscápa már több mint 20 éve próbál elkészülni, mintha Steve Alten eredeti regénye minimum valamiféle klasszikus remekmű lenne (az Asylum stúdió él ilyesmiből). A sztori középpontjában egy a Mariana árok alatti és eddig fel nem fedezett óceánvilágból származó óriási cápa, a kihaltnak gondolt megalodon áll, ami az oda bemerészkedő kutatókat követve felszabadul a felszínre, és kis gömböc módjára habzsol mindent, ami feneketlen bele elé kerül. Egy csapat bátor hősre vár a feladat, hogy kifilézzék a dögöt, mielőtt az újra nagyra tátja… Persze mindez nem egy Shakespeare, de ha valamiért ennyit feccölt bele a Warner (nem kevés kínai valutával megspékelve), akkor biztos van benne valami. És tényleg van. Annyi legalábbis mindenképp, hogy a Jason Stathamet csatasorba állító (aki végre nem sofőr, hanem búvár) alapanyagból Jon Turteltaub (A nemzet aranya 1-2, Jég veled!, Aludj csak, én álmodom) ki tudott hozni egy látványos és a hasonszőrű filmekhez képest a karakterekre is odafigyelő akciómókát. Sajnos vértelen családbarát verzióban és sajnos önmagát a kellőnél komolyabban véve. Akár 2018 legvagányabb trashfilmje is lehetett volna a Megből, ehhez azonban bevállalósabbnak kellett volna lenniük az alkotóknak, ám vélhetően a hatalmas büdzsé miatt erre nem volt lehetőség. Így sikerült kihagyni egy újabb ziccert, ám a bűnös élvezet faktor még így is működik. A sharknadós baromságok mozifilmes nagytesója üdítő arcon fröccsentés lehet az izzasztó kánikulában.

voxmeter060

113 perc, kínai-amerikai

Meg: Az őscápa, 1.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 08 August 2018

Szólj hozzá!