Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 1    

A password will be emailed to you.

masodallas01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Másodállás

2017.03.09. (Un petit boulot) Jacques (Romain Duris) egy kisvárosban lakik, amely az utolsó válság óta folyamatosan egyre lejjebb csúszik. Amikor a gyár is bezár, ahol dolgozott, Jacques saját életében is eljön a vég kezdete: barátnője, Cathie elhagyja, ő pedig próbál talpon maradni, és vár a szebb időkre, ám a sorsa csak nem akar jobbra fordulni. Egy napon aztán felbukkan a helyi szerencsejáték-szervező, André Gardot (Michel Blanc), akinek néhány illegális pókerpartiján Jacques is részt vett. De Gardot most nem játékra csábítja, hanem munkát ajánl neki: húszezer euróért meg kell ölnie a feleségét. Rövid töprengés után Jacques igent mond.

KRITIKA

Nem először készül olyan film, amiben a főhős bérgyilkosságra adja a fejét, hogy gyorsan pénzt szerezzen. Még mi, magyarok is összehoztunk egy jó filmet így.

Oblath Ádám

masodallas01Jacques Scoran egy tipikus francia senki, egy gyárban dolgozik, van egy kis lakása és barátnője. Élvezi az egyszerű kis életét, amíg be nem zárják a gyárat, és el nem veszíti az állását. Két éve alkalmi munkákból él, az asszony elhagyta, innen már csak lejjebb van. Ekkor jön egy ajánlat: a helyi kisgengszter felbérli, hogy ölje meg a feleségét. Jacques elvégzi a munkát, még új állást is szerez, de az ügyek egyre jobban elfajulnak, a hullák meg szaporodnak, miközben a rendőrség is nyomozni kezd.
A film nem vígjáték, de oldott hangulatú, ami kifejezetten kellemes atmoszférát kölcsönöz neki. A történetben akadnak zavaros elemek, de mindent egybevéve Jacques csak úszik az árral, és közben próbálja a menet közben alakuló helyzeteket úgy fordítani, hogy jól jöjjön ki belőle. A filmnek van egy egész jó kis lendülete, ami a felénél azonban megtörik, és ez el is kíséri az alkotást egészen az utolsó percekig. Mindenesetre egy abszolút szerethető kis mozi, ahol a főszereplő karizmája nagyjából el is viszi a hátán a filmet, még akkor is, ha morálisan sokszor megkérdőjelezhetőek a tettei. De annyi bérgyilkos van, akit kedvelünk, miért pont ő lenne a kivétel?

voxmeter065

A Másodállás a Magyar Filmadatbázisban!

107 perc, francia-belga

Másodállás, 3.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 08 March 2017

Szólj hozzá!