Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 10    

A password will be emailed to you.

ma01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Mami

2019.05.30. (Ma) A Bloomhouse új thrillerében az Oscar-díjas Octavia Spencer alakítja Sue Annt, a magányos nőt, aki szépen éldegél egy csendes ohiói városkában. Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri őt, hogy vegyen piát neki és pár barátjának, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Hogy ne kelljen ittasan vezetniük, felajánlja a tinédzsereknek, hogy kecózhatnak a háza pincéjében. Ám van néhány szabály. Egyiküknek mindig józannak kell maradnia. Nem szabad káromkodni. Sosem szabad felmenni az emeletre. És úgy kell szólítaniuk őt, hogy „Mami.” Ám ahogy Mami vendégszeretete fokozatosan megszállottságba csúszik át, úgy válik a tinédzserek álma lassan szörnyű rémálommá – és Mami kecója a város legjobb bulibarlangjából a világ legrosszabb helyévé… A filmet Tate Taylor (A segítség, A James Brown sztori) rendezte, a producer Jason Blum (Tűnj el!, Halloween).

KRITIKA

Mamim, Octavia Spencert erre pazarolni!

Arányi Zsuzsanna

ma01Sue Ann (Spencer) magányos, picit fura, de ártalmatlannak tűnő kisvárosi nő, akit egy nap néhány tinédzser leszólít annak reményében, hogy vesz nekik alkoholt. Némi habozás után kötélnek áll, sőt, később azt is felajánlja a gimis csapatnak, hogy csapathatják a pincéjében – feltéve, hogy betartanak néhány egyszerű szabályt, amelyek között helyett kap az emeletre tilos felmenni kitétel is, így nyilvánvaló, hogy Sue Ann (vagy ahogy a fiatalok később szólítják: Mami) titkol valamit…
Octavia Spencer egyszerűen fantasztikus, és ha ezt egy ahhoz méltó filmben csinálja, kultikus horrorgonosz is lehetett volna belőle, de sajnos valószínűleg a Mami egyenetlen színvonala magával húzza majd alakítását is a feledésbe. Amit lehet, azt így is megment a filmből, képes elérni, hogy undorodjunk, féljünk tőle, aztán a következő pillanatban pedig szívből sajnáljuk. Alakításával tömi be a forgatókönyv lyukait, és próbálja feledtetni a logikátlanságokat és esetlen megoldásokat, amik jobbára kinyírják a feszültséget. Pedig némi csiszolással (na jó, ipari méretű köszörűkő bevetésével) simán lehetett volna maga a film is kiváló, az alapötletben ott volt a potenciál. Ha a fontos és borzongató témákat, amikkel játszik – mint az iskolai bullying, a kezeletlen traumák, a Münchausen-szindróma, az előző generáció bűneinek öröklődése – rendesen összedolgozzák, finomhangolják kicsit az egészet, és nem vágják le a történet íveit, remek zsánerdarab lett volna. Így viszont a végeredmény meglehetősen bugyuta és összefércelt lett, de mivel ezt olybá tűnik, teljes mértékben tudja is magáról (bár a humort sem túl jó ütemben adagolja), akadnak élvezetes momentumai. Egy biztos, legalább Spencer játéka (és rémálomba illő frufruja) biztosan meg-megborzolja az idegeinket.

voxmeter060

99 perc, amerikai

Mami, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 29 May 2019

Szólj hozzá!