Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 3    

A password will be emailed to you.

madame01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Madame

2017.11.16. (Madame) Anne and Bob bízva abban, hogy így talán új színt vihetnek megfásult házasságukba, a romantikus Párizs egy mesés kastélyába költözik. Miközben az első nagyszabású, fényűző vacsorát tervezik, a ház úrnője észreveszi, hogy mindössze tizenhárom teríték van az asztalon, ez pedig rossz ómen. Éppen ezért megkéri a szobalányt, Mariat, hogy erre az estére változzon át egy tehetős spanyol úrnővé, és igyekezzen jó benyomást tenni a többi vendégre. Az alakítás olyan jól sikerül, hogy egy dúsgazdag vendég azonnal beleszeret a kissé ügyetlen ám csupa szív nőbe.

KRITIKA

Van úgy, hogy a filmkészítők olyan szinten igyekeznek elkerülni a sablonokat, hogy akkor sem lépnek meg egy-kettőt, amikor a film élvezhetősége múlna rajta. Ez különösképpen akkor érdekes, amikor ezt egy középszerű, alapjáraton klisés limonádéval csinálják.

Oblath Ádám

madame01Adva van Anne és Bob, a jómódú házaspár, akik azért költöznek Párizsba, hogy kizökkenjenek a fásult mindennapokból. Anne épp egy vacsorát adna, amikor betoppan Bob előző házasságából megmaradt felnőtt fia, akivel az est résztvevőinek száma már tizenháromra rúg, ami semmi jót nem jelent. A neurotikus Anne kitalálja, hogy egy estére dámát farag a spanyol származású szobalányból, hogy megtörje a balszerencsés számot. Azzal azonban nem számol, hogy az egyik gazdag vendég belezúg a cselédbe, ezzel veszélyeztetve státuszukat a burzsuj közösségben.
Ismét csak egy olyan filmmel van dolgunk, ahol egyszerűen túl kell lendülni az ordítóan bugyuta alaphelyzeten, és arra koncentrálni, hogy mit hoz ki a produkció az adott szituációból. Hát nem sokat. A fent említett szál teljesen érdektelen, a nagy lebukásig vezető út pedig egyáltalán nem vicces. A produkció első felét kitevő vacsora is egy igen furcsa hibrid. Próbál vicces is lenni, kínos is, van, hogy botrányt próbál kavarni, de a film mindegyikbe csak kicsit nyúl bele, nem mer igazán lenni valamilyen. Ez a semmilyenség pedig aztán végigkíséri az egész alkotást, hogy aztán kicsúcsosodjon egy érzelemmentes befejezésben.

voxmeter045

A Madame a Magyar Filmadatbázisban!

91 perc, francia

Madame, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 15 November 2017

Szólj hozzá!