Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 8 + 10    

A password will be emailed to you.

goosebumps01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Libabőr 2: Hullajó Halloween

2018.10.25. (Goosebumps 2: Haunted Halloween) A horrorregényírónak van egy nagy titka: fantáziájának meghökkentő és hátborzongató szülöttei életre kelnek, kilépnek a borítók közül, és elkövetik mind azt a gonoszságot, amellyel szerzőjük felruházta őket. Ezért van minden könyvén lakat. És ezért nem tanácsos kinyitni a lakatot.
Ha valamelyik rémnek sikerül megszöknie, a hosszú fogság után kiélvezi a szabadságát, és annyit rosszalkodik, amennyit csak tud. A szerző legutóbb ifjú szomszédja segítségével zabolázta meg az elszabadult regényrém hordát – de ezúttal még nagyobb megpróbáltatás várja a könyvek új kíváncsi olvasóit… 2015 egyik legkellemesebb meglepetése a Libabőr-film elsöprő sikere volt. A népszerű ifjúsági horror könyvsorozat alapján készült filmben megelevenedtek a rémek, közben a film mégis szellemes, ötletes családi vígjáték maradt.

KRITIKA

Maga a Jack Black által alakított Stine jócskán megkésve érkezik meg a történetbe, arcáról az a kérdés olvasható le: „Skacok, lemaradtam valamiről?”. Az őszinte válasz: nem sokról, de a szörnyeidet még mindig bírjuk.

Arányi Zsuzsanna

goosebumps01A Libabőr első része három évvel ezelőtt debütált a mozikban, és ugyan műfajmegújító szándékkal, vagy instant klasszikussá válással nem lehetett vádolni, egy kedves, meglepően szórakoztató családi film volt. Ahhoz képest, hogy a folytatások általában a mindenből még többet, nagyobbat, sztori szintjén pedig jó esetben komplexebbet elve alapján szoktak működni, ezúttal nem ez történt, és a korosztályt is pár évvel lejjebb lőtték be a készítők (bár a hasbeszélő bábu továbbra is elég para időnként). Ezúttal is R. L. Stine horrorregényíró fékevesztett fantáziájának szülöttei szabadulnak el, csak most az első, befejezetlen könyvének lapjai elevenednek meg – ami kicsit reflektál magára a szkriptre is, hiszen jóval zsengébb és döcögősebb lett a sztori, mint az előző részé. De azért akad pár meglepően jó poén, a karakterek szerethetőek, Ken Jeong pedig nagyon elemében van az ünnepeket finoman szólva túltoló szomszéd szerepében, de a szétszórt, hiperlaza anyuka is üdítő jelenség. Felbukkan néhány kifejezetten ötletes szörny (SPOILER: spin-offot a vérszomjas gumimaciknak és a lufipóknak!), de a végén pont úgy érezzük magunkat, mint az események forgatagába került, transzformálódott felnőttek: percek múlva már nem emlékszünk az egészre.

voxmeter055

A Libabőr 2 – Hullajó Halloween a Magyar Filmadatbázisban!

90 perc, amerikai

Libabőr 2: Hullajó Halloween, 3.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 24 October 2018

Szólj hozzá!